Marjolein stopt met haar winkel in Hengelo: ‘Het was een mooi avontuur’

Winkel Leuqs in Hengelo dicht
Hengelose onderneemster Marjolein Meckelenkamp van ineterieurwinkel LEUQS. Foto: indebuurt Hengelo

Het interieurwinkel aan de Enschedesestraat 13 gaat dicht. Na precies één jaar houdt de Hengelose ondernemer Marjolein Meckelenkamp (55) ermee op en sluit ze de deuren van haar winkel LEUQS. “Het is mooi geweest”, zegt de eigenaresse.

“We gaan stoppen met onze winkel” en “50 procent korting op alles”, staat geschreven in dikke zwarte letters op het A4-tje aan de winkelruit. Terwijl het lekker druk is in de winkel en de schappen bijna al leeg zijn, vertelt Marjolein dat ze stopt vanwege gehoorproblemen en de onzekere economische tijden die eraan zitten te komen.

Toch onderschat

Dat niet alleen. De ondernemer geeft ook aan dat ze het runnen van een eigen winkel heeft onderschat. “Je staat de hele dag en al mijn vrije tijd gaat ook naar de winkel toe.” En dat terwijl Marjolein een paar jaar geleden in het buitengebied is gaan wonen voor de rust. “Mijn paard heeft nog geen borstel gezien en dat vind ik zo jammer.”

Eén jaar is genoeg

Marjolein zag de interieurwinkel als een uitdaging, iets waar ze haar creativiteit in kwijt kon. “Ik wilde het proberen”, legt ze uit. Ze ging een huurcontract voor één jaar aan, om gewoon eens te kijken of dit iets voor haar zou zijn. “Na de eerste maanden heb ik al tegen de mensen in mijn omgeving gezegd dat ik het niet veel langer zou willen doen. Het kost te veel energie.”

Absoluut geen spijt

Spijt heeft de eigenaresse geen moment: “Het was een mooi avontuur en zo ontzettend leuk.” Daarom heeft Marjolein het naar eigen zeggen ook absoluut niet willen missen. “Ik kijk met zoveel plezier en positiviteit naar het afgelopen jaar. Druk hebben we het zeker gehad en financieel kon het ook wel uit, maar het is mooi geweest.”

Lees verder onder de foto >

Winkel Leuqs in Hengelo dicht
Lege schappen bij winkel LEUQS. Foto: indebuurt Hengelo

Eerder sluiten bij lege schappen

Wil je de winkel nog bezoeken? De deuren sluiten op 23 december. Mochten de schappen voor die datum al leeg zijn, dan draait Marjolein het pand eerder op slot. “Zoals het er nu naar uitziet, zit die kans er wel dik in.”

Heb je dit al gezien?

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Pak je verrekijker: op deze datum zie je een groene komeet boven Hengelo”

Pak je verrekijker: op deze datum zie je een groene komeet boven Hengelo

Ga naar “Het zit erop, Club Vios in Hengelo is dicht: ‘Ik leerde hier mijn vriend kennen’”

Het zit erop, Club Vios in Hengelo is dicht: ‘Ik leerde hier mijn vriend kennen’

Ga naar “Nieuwe staking: personeel streekvervoer legt werk neer”

Nieuwe staking: personeel streekvervoer legt werk neer

Staking Bussen Hengelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CHOCOMEL 1+1 gratis”

CHOCOMEL 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

  • Action
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Badmat voor € 6,95”

Badmat voor € 6,95

  • Action
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “AARDAPPELEN 1+1 gratis”

AARDAPPELEN 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023