Lichtpuntje in de duisternis voor de Nije Stichting

Door Majorie Nijbroek 7 december 2017

Wat een rare dagen zijn het voor iedereen die de Nije Stichting een warm hart toedraagt. Gisteren was daar ineens het bericht dat het Nije Huis per direct moet sluiten door een vochtprobleem. En zojuist is bekend geworden dat het Nije Huis de winnaar is geworden van de Stichting Specsavers Steunt. Na regen is daar een beetje zonneschijn…

Het Nije Huis is het inloopcentrum aan de Beursstraat voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Geen risico

Om maar met het vervelende nieuws van deze week te beginnen. Gisteren werd duidelijk dat het inloopcentrum per direct moet sluiten door een acuut vochtprobleem. Het probleem begon met wateroverlast, maar is nu zo erg geworden dat Het Nije Huis heeft besloten om meteen te vertrekken uit het centrum, schrijft Tubantia. Want er komen elke dag kwetsbare mensen het Nije Huis binnen. “We hebben deze beslissing helaas moeten nemen, terwijl we nog geen zicht hebben op een tijdelijke locatie”, zegt Debby Nijenhuis.

Financiële steun

Voor Debby en iedereen die betrokken is de sluiting van het Nije Huis een fikse tegenvaller. En dan komt een dag later nieuws dat juist positief is. Want de Nije Stichting is winnaar geworden van de Stichting Specsavers Steunt. Het inloopcentrum was één van de vijf Hengelose goede doelen die kans maakte op een jaar lang financiële ondersteuning. De Nije Stichting kreeg veruit de meeste stemmen, maar daarmee was de financiële steun nog niet zeker. Want Specsavers Hengelo zou uit de drie doelen met de meeste stemmen de uiteindelijke winnaar kiezen. Debby: “En we zijn heel bij dat wij dat zijn geworden.”

Lichtpuntje

Een lichtpuntje in de duisternis. Zo ziet Debby dit toch ook wel. “We hadden verwacht dat we hier nog een half jaar zouden kunnen blijven. Tot aan de verhuizing naar het Gezondheidspark. Dan is het wel heel erg vervelend dat het Nije Huis dicht moet”, zegt ze. Van alle kanten wordt er meegeleefd en hulp aangeboden. Maar een plek waar het Nije Huis het komende half jaar kan overbruggen, is er nog niet. “Maar dit is Twente hè. Ik geloof heilig in noaberschap en ben er van overtuigd dat er iemand met een mooie oplossing komt.”

‘Ik geloof heilig in noaberschap’

Alle hulp is welkom

Het vinden van een locatie waar de gasten de komende maanden terecht kunnen, heeft prioriteit. “Elke vorm van hulp is welkom. De Stichting Specsavers Steunt is er daar één van. We weten nog niet wat de financiële steun precies inhoudt, maar zoals gezegd: alle hulp is welkom!”

Mocht je een goede suggestie hebben waar het Nije Huis een half jaar lang naar toe kan? Laat het Debby vooral weten via dit reactieformulier.

Meer over

Nieuws