Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Ellen ligt op de loer, maar licht gaat op groen voor carnavalsoptochten in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 21 februari 2020

De organisatoren van de carnavalsoptochten in Hengelo hebben de afgelopen dagen vast heel vaak de weersites bezocht. Wat doet het weer in het weekend? Want niet alleen carnaval komt eraan. Ook storm Ellen is in aantocht. 

En deze weekendstorm zou gevolgen kunnen hebben voor de optochten. Zo gaat bijvoorbeeld de grote optocht in Eindhoven niet door, heeft de organisatie door vanmiddag moeten besluiten. En er zijn meer optochten afgelast.

Groen licht

Eerder vanmiddag werd bekend dat de Verlichte Optocht vanavond door kan gaan. En zojuist is het licht ook op groen gezet voor de Gezinscarnavalsoptocht. Gelukkig maar!

Ook voor de zaterdagoptocht is zojuist groen licht gegeven, beide optochten gaan dus door!

Posted by HCV de Windbuul'n on Friday, 21 February 2020

 

Maar storm Ellen heeft niet voor niets een naam gekregen. Er komen dus ook zeker buien en zware windstoten aan en er is kans op onweer.

Vooral aan de kust

Maar hier lijkt het mee te vallen. De temperatuur blijft redelijk hoog, tussen de 9 en 11 graden, meldt Weeronline. Ja, er waait vrijdag en zaterdag wel een stevige zuidwestenwind en de kans dat er een bui valt is groot (zeker op zaterdag). Maar we hebben hier niet zoveel last van Ellen als in andere delen van het land, daar is kans op zware windstoten van 80 km per uur.

Je kunt vanavond en morgen dus gewoon op tijd aan de route gaan staan en genieten van de tientallen praalwagens. Veel plezier!

 

Hengelo Weer
Twentse Lichtparade

Alle informatie over carnaval in Hengelo 2020 op een rij

Vier je carnaval? Dan heb je vast je mooiste outfit al klaarliggen. Een goede voorbereiding is het h...

Zo laat gaan de straten dicht voor de optochten in Hengelo

Vrijdagavond trekt de Verlichte Optocht door het centrum en zaterdagmiddag is de grote Gezinscarnava...

Meer over

Nieuws Weer

adv.