Let op! Parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein verdwijnen en dit is waar je voortaan kunt parkeren

Door Miranda Nijland 18 maart 2019

Als je deze week de binnenstad inrijdt, let er dan even op dat je niet meer kunt parkeren op het Burgemeester Jansenplein en het Kloosterhofterrein (voor winkelcentrum Thiemsbrug). De werkzaamheden aan de Enschedesestraat bereiken vanaf vandaag namelijk de Langestraat, waardoor je deze parkeerterreinen niet meer kan bereiken. In plaats daarvan is er een extra (tijdelijk) parkeerterrein aangelegd aan de Marskant (tussen Brugstraat en Beeksteeg).

Je raadt het misschien al, vandaag is begonnen met het volgende stuk van het project Enschedesestraat. Vanuit de Langestraat is het Burgemeester Jansenplein nu niet meer bereikbaar. Tot augustus kun je dan ook geen gebruik meer maken van deze parkeerplaatsen.

Tijdelijke parkeerplaatsen

Op drukke dagen is het natuurlijk niet handig dat er minder parkeerplaatsen zijn. Daarom heeft de gemeente tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd aan de Marskant (tussen de Brugstraat en de Beekstraat). Dit terrein is  goed te bereiken via de Willemstraat. Maar let op, ook hier moet je wel betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 09.00 tot 19.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur.

Extra afslag voor parkeerplaats

In september kun je weer terecht op de parkeerplaatsen aan het Burgemeester Jansenplein, maar januari volgend jaar worden ze definitief weggehaald. Het gebied wordt dan ingericht als evenemententerrein. Aan de Kloosterhof komt dan extra parkeergelegenheid. Daarvoor wordt een extra afslag gemaakt op het kruispunt Deldenerstraat, Bornesestraat, Oldenzaalsestraat. Daarna verdwijnen de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein pas definitief.

Lees ook:

Dat wordt binnen borrelen: terrassen bij Burgemeester Jansenplein vanaf januari tijdje weg

Hekken, graafmachines, veel zand, maar ook een nieuw deel Enschedesestraat. Inmiddels wordt al weer ...

Deze wegen in Hengelo zijn in het voorjaar weer begaanbaar

De lente lijkt toch echt zijn intrede te doen in Hengelo. De zon gaat steeds meer schijnen, heerlijk...

adv.