Let op: door sneeuwval rijden er dinsdag minder treinen!

Door Majorie Nijbroek 21 januari 2019

Heb je geluk en ben je morgen vrij? Dan kun je sleetje rijden en sneeuwpoppen maken, want we kunnen winters weer verwachten. Maar moet jij de weg op? Let dan even op, want het KNMI heeft code geel afgegeven. NS en ProRail hebben alvast 20 procent van alle treinen geschrapt.

Volgens de weersvoorspellingen gaat het morgenochtend flink sneeuwen en kunnen we rekenen op een gevoelstemperatuur van -8 graden.

Recept voor verkeershinder

De sneeuwval zorgt waarschijnlijk voor vertraging op de weg. “De ochtendspits op dinsdag is doorgaans het drukste moment van de week”, waarschuwt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza in het AD.  Aangezien de winterse neerslag tussen 8.00 en 10.00 uur over het land trekt, is dat volgens de meteoroloog “een ‘geijkt recept’ voor grote verkeershinder”.

Minder treinen

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen morgen elk half uur in plaats van elk kwartier. “Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen”, aldus vervoerders Prorail en NS.

Reis je morgen met de trein, raadpleeg dan van tevoren de NS Dienstregeling.

Kom maar op met die sneeuwfoto’s

Ga jij morgen naar buiten en maak je foto’s van een besneeuwd Hengelo? Of ga je een sneeuwpop maken? Willen we zien! Stuur je sneeuwfoto’s naar [email protected]. De mooiste kiekjes plaatsen we op indebuurt.

Lees ook:

sneeuw

Let it snow: morgen kans op paar centimeter sneeuw in Hengelo

Slee klaarstaan? Handschoentjes al op de verwarming? Lekker thuiswerken? Treinreis geannuleerd? Het ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.