Terug van weggeweest: Kunstmarkt in de Hasseler Es

Door Majorie Nijbroek 4 december 2018

Veel deelnemers en dus veel kramen en een groeiende groep bezoekers. Eigenlijk ging het gewoon hartstikke goed met de Kunstmarkt Hasselo. En toch ging dit evenement dit jaar niet door. Maar goed nieuws! Komend jaar is er ‘gewoon’ weer een kunstmarkt voor het Kulturhus in de Hasseler Es!

De Kunstmarkt Hasselo heeft 11 jaar een bloeiend bestaan geleid. De opzet was altijd om de omvang beperkt te houden: honderd kramen was wel zo ongeveer het maximum. Want het ging vooral om de sfeer en dat is altijd goed gelukt. Veel trouwe kraamhouders – tot uit Duitsland en Groningen– en bezoekers meldden zich door weer en wind.

Terug op de agenda

Waarom de markt er dan toch een jaartje tussenuit is geweest? Omdat uit reacties, van kraamhouders en bezoekers, duidelijk is geworden dat het evenement werd gemist. Daarom heeft een werkgroep uit de culturele commissie van het Kulturhus de kunstmarkt weer op de agenda gezet. Als datum is gekozen voor zaterdag 11 mei. Dat is een datum die vroeg in het seizoen valt: iedereen heeft er dan weer zin in en er is minder concurrentie van andere evenementen.

Gevarieerd aanbod

Uitgangspunt is om de gezellige en ontspannen sfeer van deze compacte kunstmarkt voort te zetten. Er is ruimte voor 64 kramen van vier meter; de kramen zijn dus wat groter dan voorheen. De organisatie wil een gevarieerd aanbod presenteren, dus grote kans dat je in mei op de kunstmarkt schilderijen, keramiek, maar ook beeldhouwwerk, glas, fotografie en sieraden kunt bewonderen. Er zijn muzikale randactiviteiten, ook voor de jonge bezoekers.

Ook Winkelcentrum Hasselo haakt in op het evenement.

Inschrijven

Weet je nu al dat je met een kraam op de kunstmarkt wilt staan? Wacht dan niet langer en schrijf je alvast in. Ben je verzekerd van een plekje! Inschrijven kan via de website van Kulturhus Hasselo.

Meer over

Nieuws

adv.