Klep van De Frietkar van Jan schiet los: ‘Wát een knal, ik schrok me wezenloos’

Door Majorie Nijbroek 10 juli 2019

Iedereen schrikt wel eens van iets of iemand. Jan Hobbelink weet nu ook wat écht schrikken is. Rijdt hij nietsvermoedend richting Den Ham om zijn nog nieuwe Frietkar neer te zetten, knalt ineens, zo uit het niets, de zijklep open. Gevolg: een keiharde klap en een wagen die hij nog maar net op de weg kan houden. “Echt bizar, het was net een film”, kijkt Jan terug.

Jan Hobbelink heeft twee rijdende frietkarren. Daarmee staat hij op markten, op feesten en bij evenementen. Gisteren had hij een opdracht in Den Ham. Op zo’n 6 kilometer van zijn bestemming hoort hij ineens een knal, zó ongelooflijk hard. “Ik kan het niet beschrijven, ik schrok me wezenloos.”

Lantaarn knakt

De Frietkar knalt met een keiharde klap tegen een lantaarnpaal, die knakt. Jan weet de wagen met veel moeite op de weg te houden. De klep aan de zijkant blijkt te zijn opengeknald. Hoe dat komt? Hij weet het niet, maar dat wordt vast nog duidelijk. Hij heeft de Frietkar bij een boer neergezet en later vandaag gaat de foodtruck naar de garage.

De schrik is groot en ja, ook de schade is groot. Dat laatste is natuurlijk vervelend, maar Jan beseft dat het eigenlijk nog een geluk bij een ongeluk is dat het zo is afgelopen. “Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad. Dat besefte ik pas gisteravond.” En gelukkig is de Frietkar allrisk verzekerd.

De Frietkar

Toch een patatje

Je zult de frietwagen vandaag niet op de markt in Esrein zien en vrijdag ook niet bij de Makro. Gelukkig heeft Jan er twee en is hij er in geslaagd om een andere mobiele truck te huren. Krijgen de kinderen van de basisscholen in Hengelo waar hij morgen – op de laatste schooldag – zou staan, gewoon hun patatje!

Meer over

Nieuws

adv.