Kijktip: Earth Hour Hengelo op televisie

Door Majorie Nijbroek 13 maart 2018

We schreven op indebuurt Hengelo al over Earth Hour. Er is een programma samengesteld met heel veel leuke en ludieke activiteiten. Dat heeft ook Hilversum opgemerkt. Een cameraploeg van de NOS komt zaterdag 24 maart naar Hengelo om verslag te doen van Earth Hour.

Oké, het is niet zo dat Hilversum zelf op het spoor van het programma in Hengelo is gekomen. Dat de landelijke tv voor opnames naar onze stad komt, hebben we te danken aan de organisatie van Earth Hour Hengelo en in het bijzonder aan Tijs Jagers. Hij heeft ‘lijntjes met Hilversum’, horen we als we Tijs er naar vragen.

Flink lobbyen

“Ik  heb laten vallen wat er allemaal in Hengelo gebeurt met Earth Hour. Ik heb zwaar gelobbyd, gezeurd en wat mensen omgekocht om de NOS zover te krijgen”, lacht Tijs. “En ik heb ze zover gekregen.”

Schakelen met Hengelo

Op zaterdag 24 maart besteedt de NOS in een speciale uitzending, live vanuit Rotterdam, aandacht aan Earth Hour. Er wordt een klein half uur lang uitgezonden bij de Erasmusbrug. “En twee à drie keer gaan ze schakelen naar Hengelo”, weet Tijs.

Bij de Lambertusbasiliek wordt een groot scherm geplaatst, waarin wordt afgeteld tot het moment dat overal in de stad (en elders in het land) de lichten uitgaan. Op de Enschedesestraat is een extra warenmarkt en wordt een buitenbioscoop ingericht waar je films van het WNF kunt bekijken.

Shopping by candlelight

Bijzonder onderdeel van Earth Hour in Hengelo is het shopping by candlelight. De organisatie heeft de winkels in het centrum aangeschreven en gevraagd of ze langer open willen blijven. Ruim de helft van de ondernemers in de binnenstad doet mee en houdt de winkel open tot 22.00 uur.

Kaarsjes gaan aan

Tussen 20.30 en 21.30 uur wordt het donker in de stad. De straatverlichting gaat uit, in overheidsgebouwen en bij veel bedrijven in en om Hengelo wordt het donker. Ook (een groot deel van) de horeca doet mee, daar is het dining en wining bij kaarslicht. En ja, ook in de winkels die open zijn, wordt het donker. Gezellig donker,  want dan gaan een uur lang de kaarsjes aan.

Overdag is er ook van alles te doen in het centrum zoals een biologische markt (ook ’s avonds), muziek en dans. Voor de biologische markt zijn overigens nog een paar plaatsen vrij. Interesse? Stuur dan snel een mailtje naar [email protected]

eh 2018 markt promo

Oproep! Wil jij deelnemen aan de Earth hour markt?Op 24 maart aanstaande gaat het licht uit! Om precies 20.30 uur zal er wereldwijd 1 uur worden stilgestaan bij de aarde: Earth Hour dus. En bij aandacht voor de aarde hoort aandacht voor 'Aardse' producten. Earth Hour Hengelo organiseert daarom op zaterdag 24 maart een markt in de binnenstad, samen met tal van activiteiten. Dus verkoop jij ' Aardse' producten? (b.v. Biologische groenten, vlees, jam, brood etc. of energiebesparende producten of diensten) meld je dan aan via …. Wij regelen een gratis kraam, jij de producten of diensten. (Aantal kramen is beperkt dus wie het eerst komt…). Klik op deze linken voor een impressie van de wereldwijde acties van het WNF en de betekenis van Earth Hour: – YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CZp4LX4AYnM- WNF: https://www.wnf.nl/earth-hour/over-earth-hour.htmin de bijlage kunt u zien hoe onze organisatie in Hengelo Earth Hour wil gaan organiseren. Een onderdeel van dit evenement iseen Streekmarkt met aardse, biologische producten en diensten.De markt zal samen met tal van andere activiteiten georganiseerd worden waaronder "Shopping by Candlelight" (winkels open tot 22:00 uur), diner by Candlelight in de horeca, diverse podia met optredens en onversterkte muziek en een buitenbios met films van het WNF.Wat bieden wij u als deelnemer van de markt?Gratis marktkraam van 12:00 tot 22:00 uur.Diverse activiteiten met veel bezoekersUnieke sfeer door nadruk op Earth Hour en verlichting middels kaarsen.Regionale maar ook landelijke promotie i.s.m. Earth Hour Nederland en WNF. Het aantal kramen (20) is beperkt. U kunt zich aanmelden door een antwoord te sturen op deze mail. Graag uw contactgegevens vermelden en het soort producten, diensten dat u wilt verkopen.Aanmelden kan tot 16 maart a.s!!Namens de organisatie van Earth Hour 2018Caroline LeushuisMonique OttoTijs JagersNiels AlberdaKim Vollenbroek

Posted by Earth hour Hengelo on Monday, 5 March 2018

Meer over

Nieuws