Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisnieuws! Kapsalon Hands for Hair naar nieuwe plek in centrum

Door Majorie Nijbroek 10 augustus 2019

We hebben een verhuisnieuwtje! Hands for Hair gaat na vele jaren de vertrouwde locatie verlaten. Je vindt de kapsalon over een paar maanden aan de Brinkstraat 20-22. Inderdaad, aan dezelfde straat als waar de salon nu zit, alleen een stukje verderop!

Hands for Hair verhuist naar het pand waar nu de winkels ZiZi Charmain en Rinascimento zitten. Zoals we een paar weken terug al schreven, gaat Mariska ermee stoppen. Uiterlijk eind augustus sluiten haar winkels. Maar deze plek wordt dus meteen weer ingevuld, hoe fijn! Het is ook heel snel gegaan, geven de zussen Hatice en Seviye aan. In een week of drie tijd is het allemaal rondgekomen.

Investeren

Waarom ze gaan verhuizen, vragen we. De huidige kapsalon ziet er hartstikke goed uit, maar om mee te gaan met de tijd moet er geïnvesteerd worden. De zussen hebben besloten dat ze dat niet op de huidige locatie doen en hebben gekeken naar een geschikt pand in de binnenstad. Dat is het pand aan de Brinkstraat nummer 20-22 geworden.

De zussen krijgen de sleutel van het nieuwe pand op 1 september. Maar het is niet zo dat ze er meteen al naartoe kunnen, er moet eerst nog heel wat gebeuren. Eigenlijk komt het erop neer dat het hele pand van binnen gestript moet worden. Ook de pui wordt vervangen, zodat het pand een aantrekkelijker uitstraling krijgt. Daarna kan de nieuwe kapsalon worden ingericht.

Huiselijk

Of ze al iets kunnen zeggen over hoe de nieuwe zaak eruit komt te zien? De salon krijgt een industriële look, maar met een ‘Hands for Hair’-tintje, horen we. Dus geen kille bedoening, maar een salon waar je je prettig en welkom voelt, lekker ruim en veel licht. Je ziet er straks veertien kappersstoelen staan en ook leuk om te weten: er wordt een bijzondere kinderhoek ingericht.

Het is de bedoeling dat je per 1 november terecht kunt op de nieuw locatie.

Gemengde gevoelens

Het voelt een beetje dubbel. Ja, de zussen zijn superblij met de mooie nieuwe locatie. Maar ja, ze hebben zoveel jaar op deze vertrouwde plek op de eerste verdieping van het oude Bischoffpand, boven Van Uffelen Mode, gezeten dat het afscheid best wel moeilijk zal worden. “We zitten hier al vanaf 1984. Eerst als Bibob Haarmode en vanaf 1992 als Hands for Hair.”

Extra motivatie

De begane grond van het Bisschoffpand heeft lang leeg gestaan en zag er vervallen uit, ook door de hekken die er rondom stonden. Dat kwam de zichtbaarheid en bereikbaarheid natuurlijk niet ten goede. “Maar de vaste klantenkring heeft ons ook in die periode altijd weten te vinden. Dat heeft ons extra motivatie gegeven om deze stap te nemen. Hopelijk trekken we ook andere ondernemers aan, zodat de Brinkstraat nog meer een gezellige winkelstraat wordt.”


Meer over Hands for Hair ontdekken?

Hands for Hair kappers

Geopend09:00 - 18:00

Brinkstraat 7a, Hengelo

Bekijk meer:kappers

adv.