Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jeffrey maakt met zijn webshop in wasbare luiers (opnieuw) kans op landelijke prijs

Door Majorie Nijbroek 15 september 2020

We hebben een tijdje terug op indebuurt geschreven over Kidzstore. De webshop van de oprichters Jeffrey Scholten uit Hengelo en Ramon van Groesen uit Enschede richt zich op de verkoop van wasbare luiers. En hoe tof: Kidzstore is genomineerd voor de IGNITE Award.

En dat is niet zomaar een prijs. De winnende social startup gaat met een geldbedrag van een ton naar huis!

Startersprijs

Er gaat vast niet meteen een belletje rinkelen als je de naam IGNITE Award hoort. Daarom vertellen we je er wat meer over. Het is een startersprijs voor sociaal ondernemers die met hun onderneming échte
maatschappelijke verandering teweegbrengen. Er zijn acht veelbelovende social startups geselecteerd, waarvan er vier doorgaan naar de finale op 12 november. In de finale wordt duidelijk wie met de 100.000 euro naar huis gaat. En dat zou dus Kidzstore kunnen zijn.

Jeffrey Scholten

Sociaal en duurzaam

Kidzstore richt zich op de verkoop van wasbare luiers. Jeffrey en zijn kompaan zijn genomineerd voor de award omdat hun ‘sociale en duurzame wasbare luiers verspilling tegengaan en gemaakt
worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’, lezen we bij de nominatie.

Maar de concurrentie is stevig. Zo is ook een kledingbibliotheek met verf- en herstelatelier (Arnhem) genomineerd, een meubelwerkplaats voor talentontwikkeling van jongeren die net even anders in het leven staan (Apeldoorn) en een online platform voor streekproducten, rondgebracht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Geldermalsen).

Publieksprijs

Er is ook een publieksprijs gekoppeld aan de verkiezing. De startup met de meeste stemmen wint 5000 euro.  Je kunt stemmen via www.igniteaward.nl/genomineerden. Gaat jouw stem naar Kidzstore?

Niet de eerste nominatie

Het is de tweede landelijke nominatie. Vorig jaar zagen we Kidzstore terug in de top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland. De webshop eindigde bij deze verkiezing op een mooie 63ste plek. Bij de verkiezing voor de publieksprijs ging het helemaal crescendo, de webshop van Jeffrey en Ramon vonden we terug op de zesde plaats.

Ook interessant:

zwanger

Bij deze winkels in Hengelo krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouders

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...
babynamen Hengelo

Van Gerhardus tot Gerritdina: dit waren in 1920 de populairste babynamen in Hengelo

De kans dat je Gerritdina of Aaltje als mogelijke babynamen uitzoekt voor je dochter is tegenwoordig...

adv.