Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Janneke, Marcel en Jelte zwommen mee met Maarten

Door Miranda Nijland 25 juni 2019

Wat een kanjers! Janneke Wynia, Marcel Reefhuis en Jelte Heuten zwommen afgelopen weekend mee met Maarten van der Weijden. De zwemmers van WS Twente zwommen 10 keer twee kilometer en 1 keer 3 kilometer. Totaal 23 kilometer voor het goede doel. 

Heb jij ook op televisie de indrukwekkende beelden gevolgd van de zwemtocht van Maarten van der Weijden? Janneke, Marcel en Jelte hadden zich aangemeld als ‘meezwemmer’ om Maarten te steunen bij deze uitdaging. Alles met het doel om het onderzoek naar kanker te bevorderen. Jelte haalde zelfs de internationale pers door als enige 1 keer eerder dan Maarten bij een stempelpost te arriveren.

Maarten van der Weijden legde afgelopen weekend de 200 kilometer lange elfstedentocht zwemmend af. Gister kwam hij aan het begin van de avond aan in Leeuwarden en werd hij toegesproken door de winnaar van de Elfstedentocht in 1963 Reinier Paping. Kreeg jij ook kippenvel bij het zien van deze ontroerende en historische beelden?

De 10 x 2 km en 1 x 3 kilometer in het open water in de Friese steden was een flinke uitdaging door de onregelmatige tijden en wisselende omstandigheden, maar alledrie waren enorm gemotiveerd om de uitdaging aan te gaan. “We vonden het een enorme eer en zijn trots dat we mee mochten doen. En dat we op deze manier onze goede gezondheid en liefde voor de zwemsport in konden zetten voor mensen die getroffen worden door kanker.”

Meer over

Nieuws

adv.