Teken jij mee? Jan Doodle pop-up atelier opent in Winkelcentrum Groot Driene

Door Miranda Nijland 26 december 2018

Leuk! Deze kerstvakantie opent ontwerper Jan Doodle zijn eerste pop-up atelier in Winkelcentrum Groot Driene. Van donderdag 27 december tot en met maandag 31 december kunnen kinderen vanaf 4 jaar terecht in dit tijdelijke atelier.

Jan Doodle

Jan Doodle is de artiestennaam van de 36-jarige Maurice van Lier uit Enschede. Maurice tekent al zolang hij zich kan herinneren. Maurice wil met zijn alias ‘Jan Doodle’ mensen op een laagdrempelige manier hun eigen creativiteit (weer) laten ontdekken.

‘Niets is fout, alles is goed!’

Jan Doodle merkt dat mensen het vaak moeilijk vinden om te beginnen met tekenen. Vaak zijn ze bang zijn om het niet goed te doen. Doodlen is een tekenkunst, die eigenlijk iedereen in zich heeft. Het staat voor ‘krabbelen’. Maurice legt uit: “Veel mensen vinden dat ze veel minder creatief zijn dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ik wil die drempels weghalen en mensen juist uitdagen om te ervaren hoe gaaf het is om gewoon te beginnen. Niets is fout, alles is goed!”

Gratis meekrabbelen

Van donderdag 27 tot en met maandag 31 december is Jan Doodle elke dag van 12.00 tot 16.00 in het atelier in winkelcentrum Groot Driene. Het leegstaande pand tegenover supermarkt Albert Heijn vormt het tijdelijke pop-up atelier. “Het is een test, zowel voor mijzelf als voor het winkelcentrum. Ik heb vergelijkbare evenementen eerder gedaan maar op totaal andere locaties.”

Maurice stond eerder in de MuseumFabriek in Enschede en op grote evenementen. “Ik denk dat dit juist een mooie manier is om een breed publiek kennis te laten maken met doodlen. Ik nodig iedereen uit om langs te komen, ik kijk ernaar uit om heel veel mensen op een laagdrempelige manier creatieve inspiratie te geven en plezier te laten hebben.”

Eén groot canvas

Tijdens het Jan Doodle pop-upatelier is het hele atelier één groot canvas. Er wordt samen met de bezoekers overal op getekend. En het blijft niet bij het tekenen op een vel papier, ook de muren en de vloeren worden voorzien van kunst.

Meer over

Doen Nieuws

adv.