Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hengelo

Door Carin Van der Meij 12 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Hengelo is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst 308.000 euro. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Hengelo

Helaas: ook Hengeloërs hebben in 2019 dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Hengelo werd gemiddeld 233.400 euro neergelegd voor een koopwoning. Even in perspectief: dit is 16.600 euro meer (+7,6%) dan het jaar ervoor (gemiddeld 216.800 euro).

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Hengelo is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan stukken erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Hengelo en in de rest van Nederland:

Meer over wonen:

Dit zijn de goedkoopste huizen die nu te koop staan in Hengelo

De huizenprijzen rijzen tegenwoordig de pan uit. En dan mogen wij ons in Hengelo nog gelukkig prijze...

Toen in Hengelo: als jong getrouwd stel inwonen bij je ouders

Als je nu een woning wil kopen in Hengelo, kijk je bijvoorbeeld bij Funda wat het huidige aanbod is ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.