Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hengelose scouts zijn ervan overtuigd dat zij de mooiste kampvuurkuil hebben

Door Miranda Nijland 12 juni 2018

Zeg je scouting, dan zeg je natuurlijk ook kampvuurkuil. Bij Scouting Cunera Sint Marcellinus is een nieuwe kampvuurkuil aangelegd die plaats biedt aan de hele vereniging. Dat is inclusief vrijwilligers zo’n 250 personen. 

Ook als een kleine groep leden gezellig rond het vuur wil zitten, dan kan dat. Scouting gaat echt wel met haar tijd mee, maar gezellig rond een vuurtje zitten blijft een vast onderdeel van de activiteiten. Dit gebeurt veelal in de speciaal daarvoor bestemde kampvuurkuil.

Ook een theater

De kampvuurkuil doet ook dienst als theater, waar muziek gemaakt wordt en waar toneelstukjes worden opgevoerd.

De circa dertig jaar oude kampvuurkuil aan ‘t Bartelinkslaantje was echter sterk verouderd en raakte in verval. Daarom werd binnen het bestuur de wens uitgesproken om de kampvuurkuil te vernieuwen. Het ontwerp van de nieuwe kampvuurkuil is in samenspraak met leden en vrijwilligers tot stand gekomen. En hoe handig: bij de Hengelose Slingerbeurs zijn de nodige contacten opgedaan en met hulp van een aantal toppers uit het bedrijfsleven heeft het bouwwerk vorm gekregen.

De mooiste!

Hoewel er geen wedstrijd is voor kampvuurkuilen, zijn ze er bij Scouting Cunera St. Marcellinus van overtuigd dat zij nu de mooiste hebben. Wil je ‘m zien? Tijdens de open dag op 1 juli wordt de nieuwe kampvuurkuil met trots aan de bezoekers getoond.

adv.