Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Hengelo scoor je woensdag een gratis donut

Door Carin Van der Meij 30 juni 2020

Een lekkere donut gaat er bij velen altijd wel in. Voor de zoetekauwen onder ons hebben wij fantastisch nieuws. Komende woensdag – 1 juli – deelt het Leger des Heils gratis donuts uit. 

Loopt het water je al in de mond? Zorg dan dat je woensdag het gebouw van Leger des Heils aan de Agonstraat 10 bent. Daar worden van 9.30 tot 15.00 uur gratis donuts uitgedeeld. Let wel: op is echt op!

Waarom donuts?

Wat veel mensen niet weten is dat deze lekkernij bekend is geworden dankzij het Leger des Heils. Voor het ontstaan van de donut moeten we terug naar het jaar 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Een jonge heilsoldate van het Leger des Heils overhandigde aan het front een donut aan een infanteriesoldaat die enorme heimwee had. Sinds die tijd staat de donut symbool voor de onpartijdige zorg van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag

Vandaag de dag deelt de organisatie nog steeds regelmatig donuts uit. Vooral in Amerika, waar deze zoetigheid groot is geworden. Het land viert op de eerste vrijdag van juni altijd ‘Nationale Donutdag’ en de Amerikaanse Leger des Heils deelt dan gratis donuts uit. In Nederland wilde het Leger des Heils ook meedoen aan deze actie, alleen is dit door de coronamaatregelen verplaatst naar de eerste van juli. Vanaf dan mogen de buurthuiskamers weer open en kunnen de donuts coronaproof worden uitgedeeld.

Lees ook:

Carpe Diem

Bij deze lunchroom in Hengelo kun je nu ook dineren

Je hebt misschien wel eens een lekker broodje gegeten bij Carpe Diem. En we hebben een nieuwtje over...

Het is zover! Eerste Groene BSO van Hengelo gaat open

Het heeft allemaal wat langer geduurd dan de bedoeling was. Maar nu is het dan écht zover: de eerste...

adv.