Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leerlingen van deze school weten nu hoe zij een toverdrankje moeten maken

Door Miranda Nijland 11 september 2019

Als je vanochtend in de buurt van de Marskant een trompet hebt gehoord of een ander blaasinstrument kan dat wel eens kloppen. De leerlingen van de Willemschool werden vanochtend verrast met een voorstelling van Joris en de geheimzinnige toverdrank. Ze hoefden er niet eens voor naar de schouwburg, het Epos Ensemble bracht de theatervoorstelling op school.

We hebben je al laten weten dat Bibliotheek Hengelo deze maand het 100-jarig bestaan viert. En om ook de kinderen in Hengelo dit feestje te laten meevieren, brachten de leesconsulenten van de bibliotheek onlangs verrassingspakketten op 28 Hengelose basisscholen. Want wie jarig is, trakteert! In een van die pakketten zat een gouden ticket. De Willemschool werd onlangs verrast met die ticket. De school won een voorstelling van Joris en de geheimzinnige toverdrank, gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl!

Vanochtend was het dan ook feest op de Willemschool, de hal werd omgetoverd tot een waar theater. “De kinderen uit de groepen 5 en 6 konden niet geloven dat onze school heeft gewonnen”, vertelt meester Jeroen. “Ze dachten dat wij als school dit geregeld hadden. Hebben we echt gewonnen, vroegen ze een paar keer?”

Toverdrankje

Misschien heb jij ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ als kind ook wel gelezen. Waar de voorstelling over gaat? Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergeten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur. Joris is niet al te dol op zijn oma en besluit zelf een drankje te brouwen om aan haar te geven. En dan … gebeuren de wonderlijkste dingen!

Onder begeleiding van de blaasinstrumenten van het Epos Ensemble werd door alle groepen in de hal van de school volop gezongen: ‘Ik maak een drankje reusachtig en sterk, ik maak een drankje, ik hoop dat het werkt.” De meiden van het Epos Ensemble blijven nog even in Hengelo, vanmiddag is de voorstelling te zien in de bibliotheek.

bibliotheek

Dit kun je verwachten tijdens 100 jaar bibliotheek

Bibliotheek Hengelo bestaat 100 jaar. Op zaterdag 13 september 1919 opende de Openbare Leeszaal en B...

Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Gesloten09:00 - 16:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

adv.