Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort loop je een vernieuwde bibliotheek binnen

Door Majorie Nijbroek 26 februari 2020

Over een kleine anderhalve maand loop je een heel andere bibliotheek aan de Beursstraat binnen. De bieb krijgt een opknapbeurt.

Het pand van bijna 15 jaar oud is van binnen toe aan een opknapbeurt. Tegelijkertijd wordt de inrichting aangepast aan de wensen van nu.

Opknapbeurt

Er gaat nogal wat gebeuren. Het interieur krijgt een schilderbeurt, oude vloerbedekking wordt vervangen en de bieb wordt gedeeltelijk opnieuw ingericht. De middelen zijn beperkt, laat directeur René Siteur weten. “Daarom wordt er veel opgeknapt en hergebruikt.” Heel fijn is dat een team van vrijwilligers een aantal zaterdagen aan de slag gaat om spullen te demonteren. “En met steun van de Lions en Rotary gaan we een Taal & Leercentrum realiseren op de tweede verdieping.”

Je kent vast het podium in de hoek op de begane grond. Dat podium wordt verplaatst en verhuist naar een rustigere plek. Zo ontstaat meteen meer ruimte voor het leescafé.

Wensen van nu

Door de herinrichting kan de bibliotheek beter voldoen aan de wensen van nu. Zo komt er meer ruimte voor activiteiten. Ook vind je er straks meer werkplekken, want daar is steeds meer vraag naar.

De collectie boeken en andere materialen blijft grotendeels intact. Wel worden de collectie-onderdelen geclusterd rondom de werkplekken, locaties van spreekuren en themacafés.

In april klaar

Tijdens de verbouwing kun je gewoon in de bibliotheek terecht; de bieb blijft open, al zul je wellicht op een bepaald moment enige overlast ervaren. Begin april moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Als alles volgens planning verloopt, kun je vanaf 6 april gebruik maken van de vernieuwde stadsbibliotheek.

Lees ook:

manon moller

Manon is zorgfotografe: ‘Ik wil niet anders meer, ik word er blij van’

Als klein meisje mocht Manon Möller af en toe met haar moeder mee naar haar werk. En leuk dat ze het...

Kunstenaar Stolpersteine komt naar Hengelo

De Duitse kunstenaar Gunter Demnig, bekend van de Stolpersteine (struikelstenen) legt op 22 maart ee...

Meer over

Nieuws

adv.