Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BeestenBenders: eerst opruimen, dan bijkomen met een film

Door Miranda Nijland 20 februari 2018

Hoe leuk! Filmhuis Hengelo rolt woensdagmiddag 21 februari de rode loper uit voor de Hengelose BeestenBenders. Als echte VIB’s (very important BeestenBenders) mogen de kinderen plaatsnemen in een voor hun speciaal gereserveerde zaal. Hier kunnen ze tijdens de film even bijkomen van de opruimronde die ze van tevoren hebben gelopen.

Wat zijn BeestenBenders, horen we je denken? De BeestenBende is door het SBS-programma ‘Het beste idee van Nederland’ gekozen als een van de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Wat doen ze dan?

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider.

Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt.

Van de beren naar een berenfilm

Woensdagmiddag om 14.45 uur verzamelen de BeestenBende-kinderen uit Hengelo zich bij de beren op de markt. Ze beginnen met een opruimronde in het centrum, waarna ze in een felgele stoet naar het filmhuis lopen. Speciaal voor de BeestenBenders draait Filmhuis Hengelo de film ‘Paddington 2’ nog een keer.

Paddington, die erg populair is in zijn woonplaats, gaat op zoek naar het perfecte cadeau voor de honderdste verjaardag van zijn tante Lucy. Om dit te kunnen betalen, neemt hij allerlei bijbaantjes. Als hij dan eindelijk het cadeau heeft gevonden, wordt het gestolen. Lukt het Paddington en zijn familie om de dief te vinden… Spannend!

Meer bewust van zwerfafval

Wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen laat zien dat kinderen door deelname aan De BeestenBende aantoonbaar een positievere houding ten opzichte van opruimen aannemen en zich meer bewust zijn van de zwerfafvalproblematiek. Dat is natuurlijk goed nieuws. Wil je er meer over lezen, kijk dan hier

Je kunt nog lid worden

Voor kinderen die nog geen lid zijn van de BeestenBende is het uiteraard mogelijk lid te worden. Hier kunnen nieuwe leden zich aanmelden. Aanmelden kan zowel individueel of als team met meerdere personen.


Meer over Filmhuis Hengelo ontdekken?

Filmhuis Hengelo bioscopen

Vandaag gesloten

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

adv.