Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Angela werkt op de IC bij ZGT: blijdschap om genezen coronapatiënt

Door Majorie Nijbroek 7 april 2020

Ook bij het ZGT zijn veel medewerkers dag en nacht in actie om corona-patiënten beter te maken. Angela is een van die harde werkers, de Hengelose werkt bij het ZGT op de intensive care. Voor indebuurt schrijft ze over haar ervaringen. Hieronder vertelt ze haar verhaal over een man uit Brabant die genezen is verklaard en terug mag naar zijn gezin in Tilburg.

Door intensive care-verpleegkundige Angela van ZGT

Vandaag mag hij naar huis, naar zijn gezin in Tilburg

Hij was mijn eerste corona patiënt. Net 50, zag er goed uit en had vrolijk carnaval gevierd. Maar nu lag hij hier in Twente, volledig gesedeerd en aan de beademing. Nadat hij van de beademingsmachine af was, was hij al zijn spierkracht en conditie kwijt. Hij kon nog niet eens zelfstandig op de rand van het bed zitten. Lopen deed hij nu met een rollator.

Elke dag sprak ik via de telefoon met zijn vrouw, gesprekken waaruit bleek hoe verdrietig en machteloos zij zich voelde. Ik probeerde haar met kleine dingen een sprankje hoop te geven, maar aan mijn stem hoorde ze dat ik het verdriet en de zorgen met haar deelde. Ze vertelde dat het haar goed deed, het gaf haar vertrouwen dat ik hem met kennis en aandacht verzorgde.

Dagboek

In het dagboek op zijn kamer schreven we allemaal na de verzorging een klein stukje. Dat doen we zodat de patiënt, als hij er aan toe is, iets van zijn IC-periode kan teruglezen. Toen ik gisteren bij hem was, vertelde hij dat hij het al enkele malen had gelezen. Hij was er blij mee, het gaf hem enige houvast. Ook was hij blij met mijn bezoek, ook al had hij mij nog nooit gezien. Het was goed om samen even te praten over de dagen die hij niet bewust meemaakte en om samen een traantje weg te pinken.

Terug naar Brabant

Ik ben vandaag een dag vrij en ben thuis bij mijn gezin. Ik kan genieten van het mooie weer in onze tuin, maar ik wil toch even stilstaan bij het ontslag van deze ex-corona patiënt. In sommige ziekenhuizen wordt de patiënt uitgeleid met gezang of een erehaag. Vanuit thuis wil ik laten blijken dat wij ongelofelijk blij zijn dat een patiënt van onze IC het COVID-19 virus heeft overwonnen. Er staat hem nog een lange weg van revalidatie te wachten. Maar vandaag mag hij naar huis, naar zijn gezin in Tilburg.

Ik ben blij en hoopvol gestemd door dit positieve nieuws. De pruimenboom in mijn tuin zorgt voor een feestelijk bloemetje. Dit symboliseert voor mij de hoop op betere tijden in goede gezondheid voor allen!

Lees ook:

Van der Poel trakteert personeel ZGT op een ijsje

Ah, wat een mooi gebaar. De Hengelose ijsmaker Van der Poel IJs heeft het personeel van het ZGT getr...
wandelvierdaagse

Het is niet anders: deze Hengelose evenementen zijn pas weer in 2021

Door de ontwikkelingen rond het coronavirus gaat er noodgedwongen een streep door heel veel evenemen...

adv.