Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heemtuin Weusthag is vernieuwd: ‘Deze zitplek is leuk voor iedereen’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Hengelo zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Heemtuin Weusthag was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zitplekken voor bezoekers

Zo ook Heemtuin Weusthag. Dit is een werkgroep van de Vereniging voor natuureducatie (IVN). Zij hebben 120 leden in onze stad. Het belangrijkste doel van de heemtuin is het verzorgen van natuureducatie aan bezoekers. En om die bezoekers te ontvangen, had de heemtuin meer zitplekken nodig. “Eerder was er geen plek waar meerdere mensen konden gaan zitten”, licht vrijwilliger Herman Mulder toe.

Leuk voor iedereen

Dankzij een bijdrage van Rabo ClubSupport kon de heemtuin het grote middenplein opvullen met nieuwe tafels en banken. “We hebben nu al veel baat bij deze mooie zitplekken”, vertelt Herman. “Als we hier groepen ontvangen, kan iedereen ook met anderhalve meter ertussen bij elkaar zitten. Het is leuk voor iedereen.”

Heemtuin Weusthag gebruikte de bijdrage van Rabo ClubSupport ook voor een nieuwe fietsenstalling. “Daar zijn we erg blij mee”, vertelt Herman. “De meeste mensen komen hier op de fiets naar toe. Bezoekers kunnen nu hun fiets in de nieuwe stalling parkeren en vervolgens een plekje zoeken om te zitten.” Dat is niet alleen leuk voor de bezoekers en vrijwilligers van de Heemtuin, maar ook voor de omgeving. “Het naastgelegen Beleefbos is altijd open en er spelen hier geregeld kinderen uit de buurt. Zij kunnen nu ook hun fiets in de stalling zetten.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ooievaarsnest

De vrijwilligers willen van de bijdrage van de Rabo ClubSupport ook nog een groot ooievaarsnest plaatsen. “De bovenkant hiervoor is al gereed, we moeten alleen nog de lange palen aanschaffen”, vertelt Herman.

Rabobank helpt Heemtuin Weusthag niet alleen met financiële middelen, maar gaf de vrijwilligers ook advies over het financieren van een eigen gebouwtje tegenover de nieuwe fietsenstalling. “Dit is al langere tijd een wens van ons. Met een eigen gebouwtje kunnen we groepen ook binnen ontvangen.” De nieuwe fietsenstalling is inmiddels gereed, zoals je ziet op de foto hieronder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft Heemtuin Weusthag picknicktafels en een fietsenstalling kunnen realiseren én meteen de buurt kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van RaboClub Support voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.