Heb je zaterdag geparkeerd in de binnenstad van Hengelo? Dan krijg je mogelijk een boete

Door Majorie Nijbroek 5 december 2018

Het is nooit leuk als je een boete op de mat krijgt. Helemaal als de boete niet terecht is. Als je zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur in de binnenstad van Hengelo hebt geparkeerd en je Parkmobile of Park-line hebt gebruikt, dan is het mogelijk dat je toch een boete krijgt. Dat lezen we bij de NOS.

Door een verkeerde update van de parkeerapps krijgen ongeveer 50.000 mensen in Nederland mogelijk een boete. Want door de fout leek het alsof er niet was betaald. Dus als je geparkeerd hebt in een van de steden die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register, zoals de gemeente Hengelo, kun je dus een bon krijgen.

Wat nu?

Als je een boete krijgt door deze fout van Parkmobile of Park-line, dan moet je bezwaar maken. De fout is inmiddels gefixt in de apps, dus in de app staat nu dat je gewoon hebt betaald. Hiermee kun je in jouw bezwaar aantonen dat je niets verkeerd hebt gedaan.

We hopen natuurlijk niet dat je een boete krijgt, maar mocht het toch zo zijn: lees hier hoe je bezwaar kunt maken. Ook op de sites van Parkmobile (hier) en Park-line (hier) lees je meer hierover.

flitsen

Dit is waarom Hengeloërs uit 8550 huishoudens nooit geflitst worden

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn onge...

Gouden tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Denk je ’s ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog be...

Meer over

Nieuws Verkeer