Hé, wat goed! De Dondersteen gaat uitbreiden, nieuw pand erbij

Door Majorie Nijbroek 22 februari 2019

Leuk nieuws. De Dondersteen gaat uitbreiden. Eigenaar Sebastiaan van der Pal gaat het pand dat aan de achterzijde van zijn zaak grenst, erbij huren.

Hij heeft wel een tijdje zitten dubben. Doe ik het wel of doe ik het niet? Het is dus die eerste optie geworden. Hij heeft de sleutel nog niet, die krijgt hij waarschijnlijk in juni.

Doorbraak

In de ruimte aan de Cronjéstraat die hij erbij krijgt, zit nu nog een schoonheidssalon. Deze praktijk gaat stoppen. Voor Sebastiaan is het een heel geschikt pand. Grote kans dat er een doorbraak komt en de twee panden aan elkaar worden gekoppeld. Dan krijgt Sebastiaan er flink wat ruimte bij. Ruimte die hij ook nodig heeft, want zijn spellenspeciaalzaak aan de Wemenstraat is behoorlijk uit z’n jasje gegroeid.

Spelletjes testen

Wist jij dat er iedere dinsdag-, donderdag- (koopavond) en vrijdagavond heel veel mensen binnen komen om spelletjes te testen? Als je een wat duurder spel koopt, wil je natuurlijk wel graag weten of het ook dat toffe spel is dat je zoekt. Daarnaast is er elke maand een spellenavond. Sebastiaan promoot deze avonden niet heel actief, want er komen tientallen mensen – ook van ver buiten Hengelo – op af en veel meer kan hij er gewoon niet kwijt. De grotere ruimte komt daarom als geroepen.

Meer spellen en boeken

Aan plannen geen gebrek, horen we. De boekencollectie wordt flink uitgebreid. Sebastiaan wil ook de collectie spellen verder uitbreiden. De collectie schaakstukken noemt hij als voorbeeld. “We hebben nu 6 verschillende schaakstukken, dat gaan we optrekken naar 40. Je hebt ze in verschillende maten, vormen, gewicht, ontwerpen. Daarvoor willen de echte liefhebbers wel een uur rijden”, weet hij. “Dat maakt ons nóg meer een speciaalzaak.”

Sebastiaan heeft ook een (avond)horecavergunning aangevraagd. Krijgt hij die, dan “denk ik dat we in no time alle avonden van de week open gaan. Dan worden we een spellencafé”, zegt hij overlopend van enthousiasme. Wordt ongetwijfeld vervolgd!


Meer over De Dondersteen Spellenspeciaalzaak ontdekken?

De Dondersteen Spellenspeciaalzaak speciaalzaken

Nu open10:00 - 18:00

Wemenstraat 18, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.