Handtekeningen zijn gezet: nieuwbouw Huis Het Woolde gaat door

Door Majorie Nijbroek 30 januari 2018

Het is nu echt zeker: het huidige Huis Het Woolde maakt plaats voor nieuwbouw. De handtekeningen zijn gezet onder het contract voor de nieuwbouw. Maar het duurt nog wel een tijd voor het nieuwe Woolde er staat. Dat wordt  naar verwachting wel eind 2020.

Een paar dagen geleden zijn de handtekening gezet en daarmee is de nieuwbouw definitief. Kormelink Bouw uit Rietmolen gaat het nieuwe zorgcomplex bouwen. Ook veel andere bedrijven uit de regio zijn bij de nieuwbouw betrokken.

Aangepast plan

Een eerder bouwplan heeft het niet gered, omdat de kosten te hoog uitvielen. Het plan dat er nu ligt, is op verschillende onderdelen aangepast.

Verouderd

Dat er wat moest gebeuren, was al langer duidelijk, want Het Woolde is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Twee gebouwen

Het nieuwe Woolde gaat plaats bieden aan 84 verpleeghuisplaatsen. Deze komen verspreid over twee ovaalvormige woongebouwen die speels en ruimtelijk worden opgezet. Een gebouw, van vier woonlagen, komt aan de Geerdinksweg en krijgt 48 plaatsen kleinschalig wonen. Deze worden verdeeld over acht woongroepen. Het tweede gebouw aan de Woolderesweg krijgt drie woonlagen en er komen 24 plaatsen voor mensen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebben.

Er wordt een tuin aangelegd met een parkachtige uitstraling.

Impressie

Hieronder kun je een impressie van de nieuwbouw bekijken.

En hoe nu verder

Begin februari wordt bij de gemeente Hengelo de gewijzigde omgevingsvergunning ingediend. Naar verwachting wordt deze in april gegund. “De komende maanden zullen we samen met de partijen de planning verder uitwerken”, meldt Carintreggeland.

Het is nog niet bekend waar de huidige bewoners worden ondergebracht  tijdens de sloop en nieuwbouw, die in fases wordt uitgevoerd. Bewoners worden daarover tijdig bijgepraat.

Meer over

Nieuws

adv.