Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Binnenkort kun je bij Jumbo weer historische plaatjes sparen

Aangeboden door Jumbo Leussink Hasselo 10 juli 2020

Kun je je de actie van vorig jaar nog herinneren? Vorig jaar mei begonnen de Jumbo’s in Hengelo samen met Museum Hengelo een spaaractie met historische plaatjes van onze stad. Nu komt er een deel twee. In de week van 24 augustus ontvang je in de brievenbus een tegoedbon voor een gratis verzamelboek. De spaaractie begint op 2 september.

Nederlanders zijn dol op sparen. En op verzamelen. Vooral gratis. Daarom zijn spaaracties altijd zo’n doorslaand succes. Met name de spaaractie ‘Hengelo van dorp naar stad’ met historische plaatjes leidde vorig jaar tot een ware run op de nog ontbrekende plaatjes in verzamelboeken van vele Hengeloërs. In samenwerking met Museum Hengelo hebben de Jumbo’s in Hengelo weer een schitterend verzamelboek samengesteld met alle aandacht voor de historie van Hengelo. En dit jaar kun je niet allen plaatjes, maar ook andere gebruiksartikelen sparen die over oud-Hengelo gaan.

Cadeau aan inwoners

Waarom Jumbo deze actie vorig jaar samen met Museum Hengelo heeft opgezet? Dennis Oude Alink van Jumbo Klieverik. “Wij van Jumbo zien dit album als een cadeau aan de inwoners van Hengelo. Mensen kiezen dag na dag ons uit als supermarkt van hun dagelijkse boodschappen, daar zijn we dankbaar voor. Wij als Jumbo zijn trots op de plaats waar we gevestigd zijn. En hoe leuk is het om dit voor de huidige maar ook toekomstige generaties te kunnen vastleggen in een spaaralbum.”

Foto: Museum Hengelo

‘Fantastisch werk’

Ook het tweede album geeft in grote lijnen de historie van Hengelo weer. Het album is samen met Museum Hengelo opgezet. “Deze mensen hebben fantastisch werk geleverd”, vertelt Dennis. “Wederom hebben ze  alle foto’s geselecteerd en hierbij de teksten geschreven.”

Foto: Museum Hengelo

Hoe doe je mee?

Hoe je mee kunt doen? Heel simpel, je krijgt de plaatjes als je voor 10 euro boodschappen doet bij Jumbo Klieverik aan het Dikkersplein of bij Jumbo Leussink (Oude Molenweg, Christiaan Langefeldstraat of Willem de Merodestraat) en Jumbo Woolder Es. De spaaractie loopt 8 weken (maar kan nog verlengd worden) De exacte inhoud, aantal pagina en plaatjes staat nog niet helemaal vast. Huis-aan-huis wordt een waardebon voor het boek en 2 pakjes start plaatjes verspreid. Je kunt het album vlak voor de start van de actie gratis afhalen in een Jumbo supermarkt!

Foto: Museum Hengelo

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jumbo Leussink Hasselo. Meer over Jumbo Leussink Hasselo ontdekken?

Jumbo Leussink Hasselo

Geopend08:00 - 21:00

Christiaan Langefeldstraat 29, Hengelo

adv.