Feest van herkenning! Je kunt nu plaatjes met oude foto’s van Hengelo sparen bij Jumbo

Aangeboden door Jumbo Leussink 11 april 2019

‘Hengelo van dorp naar stad’, zo heet het verzamelalbum waarmee je vanaf woensdag 17 april plaatjes kan sparen van de geschiedenis van Hengelo. Je krijgt de plaatjes als je voor 10 euro boodschappen doet bij één van de Jumbo’s in Hengelo.

Waarom Jumbo deze actie samen met Museum Hengelo heeft opgezet? Wij vroegen het aan Dennis Oude Alink van Jumbo Klieverik. “Wij van Jumbo zien dit album als een cadeau aan de inwoners van Hengelo. Mensen kiezen dag na dag ons uit als supermarkt van hun dagelijkse boodschappen, daar zijn we dankbaar voor. Wij als Jumbo zijn trots op de plaats waar we gevestigd zijn. En hoe leuk is het om dit voor de huidige maar ook toekomstige generaties te kunnen vastleggen in een spaaralbum.”

Foto: Museum Hengelo

‘Fantastisch werk’

Hoe leuk, het album geeft in grote lijnen de historie van Hengelo weer. Hierbij kan je denken aan bouwwerken, wijken, sportteams, maar ook de effecten van de Tweede Wereldoorlog. Oftewel een divers beeld van de historie. Tevens staan er stukjes informatie bij over de gang van zaken vroeger. Het album is samen met Museum Hengelo opgezet. “Deze mensen hebben fantastisch werk geleverd”, vertelt Dennis. “Tijdens een voorbereiding van 6 maanden hebben ze alle foto’s geselecteerd en hierbij de teksten geschreven.”

Foto: Museum Hengelo

In totaal 300 plaatjes

Hoe je mee kunt doen? Heel simpel, je krijgt de plaatjes als je voor 10 euro boodschappen doet bij Jumbo Klieverik aan het Dikkersplein of bij Jumbo Leussink (Oude Molenweg, Christiaan Langefeldstraat of Willem de Merodestraat) De spaaractie loopt 8 weken en je kunt in totaal 300 plaatjes sparen. Het spaaralbum bestaat uit 60 pagina’s en heeft een harde kaft. Je kunt het album vlak voor de start van de actie gratis afhalen in een Jumbo supermarkt! Huis-aan-huis wordt een folder met 2 pakjes plaatjes bezorgd om de actie kenbaar te maken.

Foto: Museum Hengelo

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jumbo Leussink. Meer over Jumbo Leussink ontdekken?

Jumbo Leussink supermarkten

Nu open08:00 - 21:00

Willem de Merodestraat 40, Hengelo

Bekijk meer:supermarkten

adv.