Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fantastische dag voor oliebol 4 all en meer nieuws over de jaarwisseling

Door Miranda Nijland 1 januari 2018

Hoe was jouw jaarwisseling? Genoten van het vuurwerk en genoeg oliebollen voor heel 2018 gehad? Om te zorgen dat je niets van de jaarwisseling in Hengelo heb gemist, praten wij je op deze nieuwjaarsdag even bij. Wij van indebuurt Hengelo wensen je een heel gezond en gelukkig 2018!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Eén Hengeloër gewond

Foto: ANP

Het ZGT in Hengelo behandelde afgelopen weekend één vuurwerkslachtoffer. Beduidend minder dan het MST in Enschede en het ZGT in Almelo. Het Medisch Spectrum Twente heeft gedurende de jaarwisseling zeven vuurwerkslachtoffers moeten behandelen, onder hen waren er vijf ernstig gewond, meldt De Twentsche Courant Tubantia. Vier van hen moesten in zorgwekkende toestand doorgestuurd worden naar het gespecialiseerde Martiniziekenhuis in Groningen. Driemaal moest er een traumateam in actie komen. Van de slachtoffers was er een minderjarig. In Almelo moesten elf mensen geholpen worden, van wie er zes minderjarig waren. Er was sprake van ernstig oogletsel, een vingeramputatie en hoofd- en brandwonden. Drie patiënten moesten worden doorgestuurd naar Groningen.

Fantastische dag voor Oliebol 4 all

Ruim vierhonderd Hengeloers konden tijdens de jaarwisseling genieten van de oliebollen en lekkernijen van Oliebol 4 all. Lees hier ons eerdere verhaal over deze toffe actie. “Waaaauuuwie wat hebben wij een fantastische dag gehad met elkaar. Wat een lieve mensen aan de kraam en wat een gezelligheid”, aldus het team. “De bakkers Dennis Arne Herman, Dennis en Sydney hebben met alle liefde 1606 oliebollen gebakken. Linda & Monique hebben die overhandigd, samen met extra tas lekkernijen. Kelly en Daan hebben bij de mensen bezorgd die zelf niet in staat waren te komen. En Stefanie, Ria en Diny hebben voor het team en de schoonmaak gezorgd.” Verder kreeg het team veel extra handen van vrienden en familie. “En zo sluiten wij met een heerlijk gevoel het jaar af.”

Gewonde door aanrijding

De hulpdiensten zijn zondagavond uitgerukt voor een aanrijding met letsel aan de Wegtersweg kruising Weideweg in Hengelo. Twee voertuigen kwamen daar met elkaar in botsing. Een persoon raakte gewond. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Vuurwerk in de Slangenbeek

Foto: Ernst Photography

Wij zagen veel mooie foto’s en filmpjes langskomen van de nieuwjaarsnacht in Hengelo. Zo maakte Ernst Leijdekkers van Ernst Photography deze foto in de Slangenbeek. ‘Fireworks over the pond. Happy 2018 for you all!’

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.