Er werd veel ingebroken in Hengelo en het vaakst in deze wijken

Door Majorie Nijbroek 26 mei 2018

Vorig jaar is er 271 keer ingebroken in Hengelo of werd een poging daartoe gedaan. Best veel hè?! Sommige Hengelose wijken werden flink vaker getroffen dan andere wijken. Het is een twijfelachtige eer, maar Tuindorp en Berflo Es staan bovenaan de lijst. 

Indebuurt verzamelde de inbraakcijfers van de politie en zette ze op de kaart.  Dit zijn de meest opmerkelijke cijfers.

Meeste inbraken

In het postcodegebied 7553, waartoe ook Wilderinkshoek behoort, hebben inbrekers in 2017 het vaakst toegeslagen; in totaal 51 keer. Het gaat om 42 inbraken en 9 pogingen. Dit postcodegebied telt 5065 huishoudens (bijna 10.200 inwoners) en verhoudingsgewijs heb je 1,0 % kans dat inbrekers het op jouw huis hebben voorzien.

Ook in Noord is het vaak raak, of beter gezegd is het vaak mis. Want in Klein Driene en Elsbeek en de rest van postcodegebied 7557 zijn 45 inbraken genoteerd; 34 inbraken en 11 pogingen. Daarmee loop je als bewoner van Noord 0,9% kans op een inbraak. Ook hoog in de lijst staat Woolderes (postcodegebied 7555), waar 43 inbraken zijn geteld.

Waar zit je wel goed?

Waar zit je dan wel veilig? Je verwacht het niet meteen, maar in het centrum! We moeten er wel even bij vermelden dat hier wat minder huishoudens zijn. In het postcodegebied 7551 met 2330 huishoudens waren afgelopen jaar bijna geen inbraken: 12 in totaal. Je loopt hier 0,5% kans dat jouw huis doelwit wordt van inbrekers. Woon jij in postcodegebied 7559, zeg maar Slangenbeek en omgeving, dan is de kans op ongenode gasten in jouw huis ook een stuk kleiner, namelijk 0,4%

En hoe zit het in jouw buurt?

Hieronder een kaartje met alle cijfers. Zien hoe vaak er in jouw wijk is ingebroken? Tik dan je postcode  in op onderstaand kaartje.

Meer over

112 Nieuws

adv.