Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerste Groene BSO van Hengelo gaat bijna open

Door Majorie Nijbroek 13 februari 2020

Het ziet er nu echt naar uit dat de eerste Groene BSO in Hengelo snel open kan gaan. De initiatiefnemers Erwin Welberg en Debby Löwenthal houden wel een kleine slag om de arm. Het zal niet de eerste keer zijn dat er toch nog iets tussen komt..

Erwin en zijn partner Debby zijn al een tijdje bezig om hun groene buitenschoolse opvang van de grond te krijgen in Hengelo.

Andere locatie

Het was zelfs de bedoeling dat de BSO vorig jaar mei al zou openen. Ze hadden een fijne locatie gevonden: het gebouw aan het Bartelinkslaantje 11. Een prachtplek met volop ruimte voor de kinderen om buiten te spelen. Ze dachten alles rond te hebben. Maar helaas, er kwam een kink in de kabel: ze konden toch niet terecht in het gebouw De Samenloop.

Debby en Erwin zijn op zoek gegaan naar een andere locatie en hebben die een tijdje terug ook gevonden: ze kunnen met hun BSO Buiten Zijn terecht in het gebouw van Stichting ’t Geerdink, naast kinderboerderij het Weusthag.

De ruimte is zo goed als klaar. De GGD is al op bezoek geweest en heeft nog om een paar kleine aanpassingen gevraagd. Zodra dit geregeld is, hopen ze snel groen licht te krijgen.

Save the date

Als alles loopt zoals het moet gaan, dan is dé dag dichtbij. De dag dat ze hun groene BSO eindelijk kunnen openen. “Dan hopen we 30 maart officieel te kunnen openen.”

Open middag

Benieuwd hoe deze eerste groene buitenschoolse opvang eruitziet? Zaterdag 15 februari is er een open middag, van 13.30 tot 16.00 uur, en heb je gelegenheid om er rond te kijken. Je kunt je aanmelden via de Facebookpagina van BSO Buiten Zijn. De eerste ouders hebben hun kinderen inmiddels aangemeld.

Ons eerdere verhaal:

groene bso

Hengelo krijgt (iets later dan gepland) toch de eerste Groene BSO

Hengelo krijgt een eerste Groene BSO, schreven we in april van dit jaar op indebuurt. In mei zou dez...

Meer over

Nieuws

adv.