Mysterie opgelost: dáárom heet de dameskledingzaak van Marlies nu anders

Door Majorie Nijbroek 19 februari 2019

Is het jou al opgevallen? Sinds kort heeft de dameskledingwinkel van Marlies Morssink aan De Wetstraat 5 een andere naam. En daar is een opvallende reden voor.

No 5 by MM stond er tot voor kort op de ruiten. Maar dat is nu veranderd. We zien er nu een andere naam staan: Liz by MM.

Waarom dat nou?

Was Marlies na bijna 10 jaar uitgekeken op de naam van haar winkel of is er meer aan de hand? Dat laatste dus! Geloof het of niet: Marlies heeft te horen gekregen van een groot Frans mode-imperium dat ze de naam No 5 by MM niet meer mag gebruiken, omdat deze te veel lijkt op de naam van het parfum dat het imperium al jaren op de markt brengt.

“Ik ben op de vingers getikt”, zegt Marlies. Dan weet je waarschijnlijk wel om welk groot bedrijf het gaat; om Chanel (juist ja, van het bekende Chanel No 5).

Niet veel keus…

Goh, dat verwacht je toch niet? Dat klopt, bevestigt Marlies. “Dit verwacht je niet, temeer omdat het ook ons adres is”, zegt ze. Maar veel keus laat het Franse bedrijf haar niet. “Je moet er gehoor aan geven, de represailles zijn anders niet te overzien.

En daarom zien we dus nu een andere naam op de gevel. Liz by MM is het nu, waarbij Liz is afgeleid van de doopnamen van Marlies. Hoeven ze zich op het Franse hoofdkantoor niet meer druk te maken over een Hengelose onderneemster…

adv.