Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Door de wijnsnelteststraat, politie beëindigt illegaal feestje en meer weekendnieuwtjes

Door Majorie Nijbroek 26 oktober 2020

Vrijdag kon je voor het eerst door de wijnsnelteststraat in Hengelo. En gehoord dat de politie een einde heeft gemaakt aan een illegaal feestje? We praten je bij over deze en meer weekendnieuwtjes uit de stad. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Hengeloër opgepakt met doorgeladen wapen en drugs

achtervolging Hengelo
Foto: ANP

De politie heeft zaterdagochtend in Tilburg een 42-jarige man uit Hengelo opgepakt. Hij werd tijdens een controle betrapt met een doorgeladen wapen, een paar gram cocaïne en inbrekerswerktuig. De man zit vast, de spullen zijn in beslag genomen.

Auto’s uitgebrand

foto: Politie Hengelo

In de nacht van zondag op maandag gingen rond 02.50 uur twee auto’s volledig in vlammen op. De politie laat weten dat dit ‘mogelijk met opzet is gedaan’.  Eén van de auto’s stond geparkeerd met de neus richting de H.C. Pootstraat. Deze auto brandde als eerste. Het vuur sloeg over op een auto die er meteen naast stond. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

(poging tot) beroving aan Lentohof

Zondagavond heeft aan het Lentohof een poging tot beroving plaatsgevonden. De daders zijn twee nog jonge mannen. Ze sloegen na de overval op de vlucht in de richting van de Schubertstraat. De verdachten zijn allebei rond de 1.70 meter lang, droegen donkere kleding en hadden hun gezicht bedekt. De politie rukte met meerdere eenheden uit, ook is een Burgernetmelding uitgedaan.

Politie beëindigt illegaal feestje in sauna op wielen

tankstations
foto: ANP

De politie heeft zaterdagnacht een illegaal ‘feest’ beëindigd. Jongeren vierden een feestje op de parkeerplaats naast fastfoodrestaurant KFC aan de Höltersweg, in een sauna op wielen. De politie deelde negen bekeuringen uit, omdat de jongeren zich niet aan de coronaregels hielden en een aantal ook geen identiteitsbewijs en/of rijbewijs kon laten zien. ‘We zijn hier echt van geschrokken’, schrijft de politie op Facebook. ‘We begrijpen dat het voor iedereen lastig is, maar hou je aan de regels. Een excuus om een feestje te houden is er nu niet.’

Door de wijnsnelteststraat voor wijnadvies op maat

wijnsnelteststraat
foto: BergoVino

We schreven donderdag op indebuurt al over de wijnsnelteststraat in Hengelo. Vanuit je auto rijd je langs het magazijn van BergoVino aan de Wegtersweg. Terwijl je in de auto zit, beantwoord je een aantal triagevragen en één van de twee vinologen van het bedrijf geeft je snel een persoonlijk wijnadvies. De wijnsnelteststraat is tijdens de lockdown van de horeca op vrijdag en zaterdag open en afgelopen weekend voor het eerst. Volgens de initiatiefnemers was het een ‘geslaagd eerste weekend’.

Wijnen, wijnen! De wijnsnelteststraat in Hengelo geeft je een wijnadvies

Een berichtje in de categorie ludiek nieuws met een knipoog. Hengelo krijgt een wijnsnelteststraat. ...

Stadhuistoren op zwart

foto: Hengelo Helemaal Stil?

Zaterdag was de Nacht van de Nacht. Een evenement waarmee aandacht wordt gevraagd voor lichtvervuiling. Natuur en MilieuRaad Hengelo en platform Hengelo Helemaal Stil? hebben in het kader van de Nacht van de Nacht de stadhuistoren ‘op zwart’ gezet.

De workshops die zouden worden gehouden, zijn verschoven naar een later tijdstip.

Afhaal- en bezorgservice voor lunch en gebak

foto: The Green Room

De lunch van The Green Room van Schouwburg Hengelo wordt verzorgd door cliënten en begeleiders van de JP van den Bent stichting. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zit The Green Room tijdelijk dicht. Maar JP van den Bent zit niet bij de pakken neer en is een afhaal- en bezorgservice voor lunch en gebak begonnen vanuit de schouwburg. Op de lunchkaart staan verse soepen, broodjes en salade. Ook kun je zelfgemaakte appeltaart, monchoutaart en een High Tea bestellen. Vanwege het maatschappelijke karakter van de stichting is dit lekkers aantrekkelijk geprijsd.

Je kunt je lunch afhalen van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur aan de ingang van The Green Room (Schouwburgplein). Bezorgen is mogelijk, maar alleen in de binnenstad van Hengelo (postcode 7551). Je kunt de lunchgerechten bestellen via www.schouwburghengelo.nl/thegreenroom. Voor taarten en de High Tea geldt dat je dit minimaal 3 werkdagen van tevoren moet doen via 074-2558222.

Auto’s botsen

politie
foto: ANP

Vrijdag net voor het middaguur botsten twee auto’s op elkaar op de kruising Twekkelerweg-Breemarsweg. Een automobilist raakte gewond; de brandweer moest de bestuurder uit de auto bevrijden. De verwondingen van de bestuurder vielen mee, een controle in de ambulance bleek genoeg. Meerdere ambulances en de brandweer rukten uit voor de aanrijding, waarvan nog niet bekend is hoe die kon gebeuren.

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.