Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden treinreizigers van Station Hengelo

Door Majorie Nijbroek 21 februari 2020

Treinreizigers zijn steeds positiever over de 396 treinstations in ons kikkerlandje, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS, waaraan ruim 150.000 reizigers deelnamen. Wij zijn vooral benieuwd naar wat de mensen van Station Hengelo vinden; wat krijgen wij als rapportcijfer?

In de enquête van de NS werd aan reizigers gevraagd wat zij vinden van de stations. Vervolgens werd er gekeken hoe vaak een station een zeven of hoger scoorde. Resultaat: 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger, tegenover 76% in 2018.

Station Hengelo

Hoe scoort ‘ons’ station? In de provincie Overijssel gaf 72 procent van de reizigers Station Hengelo in 2019 een 7 of hoger. In 2014 was dit 69 procent, dus reizigers zijn steeds meer tevreden.

Station Hengelo Gezondheidspark komt er ook beter vanaf: het scoort bij 78 procent van de reizigers een 7 of hoger. Dat was in 2014 nog 72 procent. Als we kijken naar de score voor Hengelo Oost, dan valt op dat de waardering hier is afgenomen. Zes jaar geleden gaf nog 69 procent van de reizigers een 7 of hoger, nu is dat nog 65 procent.

Nummer 1

De landelijke nummer 1-positie is voor het authentieke Klimmen-Ransdaal in Limburg, een rijksmonument uit 1913. Het scoort bij 97 procent van de reizigers een cijfer hoger dan een 7. De nummer 1 van Overijssel is Dalfsen, gevolgd door Ommen en Zwolle op de derde plek.

Lees ook:

Je mag straks niet meer roken op Station Hengelo

Peuk opsteken voordat je in de trein stapt? Mag straks niet meer, want de bijna vierhonderd treinsta...
kort parkeren

Proef met gratis kort parkeren in centrum Hengelo

Je wilt snel even een boodschap doen of moet nog iets ophalen in de winkel. Maar ja, er moet wel gel...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.