Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je verwachten tijdens 100 jaar bibliotheek

Door Miranda Nijland 26 augustus 2019

Bibliotheek Hengelo bestaat 100 jaar. Op zaterdag 13 september 1919 opende de Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo voor het eerst haar deuren. Dit wordt de hele maand september groots gevierd met veel gratis toegankelijke activiteiten. Wij maakten alvast een lijstje voor je met enkele activiteiten.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bieb 1 x op zondag open

foto: Van der Poel IJs

Op zondag naar de bieb? Ja dat kan een keer en wel op zondag 1 september. Dan kun je terecht voor de officiële opening van het jubileum van de bibliotheek. Burgemeester Sander Schelberg en bibliotheekdirecteur René Siteur verrichten de opening. Wat kun je verwachten? Er is een kraampjesmarkt, er zijn mini-workshops, kunstlezingen, een boekenverkoop van het Twentehoes, goocheltheater en jeugdworkshops van Oyfo en Tetem. Was je van plan om binnenkort een computercursus te volgen? SeniorWeb is aanwezig om uitleg te geven over het najaarsprogramma computercursussen. Ben je lid van de bieb? Dan kun je deze middag gratis een Van der Poel-ijsje scoren!

Zondag 1 september van 12.00 tot 16.00 uur, Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34. Gratis toegang.

Klik hier voor het volledige jubileumprogramma vanwege het 100-jarig bestaan van de bibliotheek.

Nieuw informatiepunt

Handig, zondag 1 september opent burgemeester Sander Schelberg een informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Hengelo is één van de 15 kopgroepbibliotheken waar zo’n informatiepunt gevestigd is. Dit om inwoners dichtbij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Mensen die het lastig vinden om om te gaan met computers en internet, kunnen in de Bibliotheek terecht voor cursussen en met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Bibliotheekmedewerkers helpen hen ter plekke op weg of verwijzen door naar de juiste lokale instanties.

Zondag 1 september van 12.00 tot 16.00 uur, Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34. Gratis toegang.

Özcan Akyol

Foto: ANP

Misschien had je het al gehoord, de Hengelose bibliotheek viert in september het 100-jarig jubileum. Een van de gasten tijdens 100 jaar bibliotheek is Özcan Akyol. Hij wordt dinsdag 10 september geïnterviewd door journalist Theo Hakkert. Özcan Akyol (35) is schrijver, columnist en opiniemaker. Hij werd bekend als schrijver van het boek Eus, maar is de afgelopen jaren steeds vaker een graag geziene gast in talkshows, zoals De Wereld Draait Door. Hij maakte ook de documentaireserie De neven van Eus en het tv-programma Eus in Medialand. Het gesprek met journalist Theo Hakkert gaat onder meer over het leven van Eus, zijn boeken, maar ook over laaggeletterdheid. Boekhandel Broekhuis is aanwezig om boeken te verkopen.

Het interview met Özcan is op dinsdag 10 september vanaf 20.00 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat. 

Lees ook:

Deze BN’er komt in september naar de bibliotheek

Misschien had je het al gehoord, de Hengelose bibliotheek viert in september het 100-jarig jubileum....

Maarten van Rossum

Foto: ANP

Wat is geluk eigenlijk? Hierover komt Neerlands grootste mopperaar en cynicus het een en ander vertellen in de bibliotheek. Geluk is de heilige graal, maar waar vinden we het in onze overprikkelde prestatiemaatschappij? Maakt deze zoektocht naar geluk überhaupt gelukkig? Boekhandel Broekhuis is aanwezig om boeken te verkopen.

Donderdag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur

Aaf Brandt Corstius

Foto: ANP

Aaf Brandt Corstius (1975) is columnist voor De Volkskrant, Margriet en Flow. In haar boek ‘Eindelijk veertig’ behandelt ze alle veertigersproblemen die natuurlijk eigenlijk kansen zijn; al dan niet corrigerende badpakken, het immer doorgroeien van de neus en het slinken van het geheugen. Eerder publiceerde ze onder meer de boeken ‘Het jaar dat ik 30 werd, Handboek voor de moderne vrouw en ABC van het moderne leven. Boekhandel Broekhuis is aanwezig om boeken te verkopen.

Donderdag 12 september van 20.00 tot 22.00 uur

Jeugdvoorstellingen

Zaterdag 7 september wordt er in de bibliotheek voorgelezen uit de boeken van Tosca Menten. Foto: ANP

Tosca Menten: Je kunt in de grote Zaal met elkaar de film ‘Dummie de Mummie’ kijken. Er wordt voorgelezen uit de boeken van Tosca Menten en je kunt je eigen mummies knutselen. Om 13.00 uur is de theatervoorstelling Knotsknetter, een muzikale ontdekkingstocht vol liedjes en verhalen.

Zaterdag 7 september van 10.00 tot 14.30 uur

Joris en de geheimzinnige toverdrank: deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergaaten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur.

Woensdag 11 september vanaf 15.00 uur

Klik hier voor het volledige jubileumprogramma vanwege het 100-jarig bestaan van de bibliotheek.


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Geopend09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.