Dit is waarom eerste Groene BSO in Hengelo nog niet open gaat

Door Majorie Nijbroek 14 mei 2019

Begin april schreven we op indebuurt over de Groene BSO die Erwin Welberg en Debby Lowenthal deze maand hoopten te openen. Maar er is een kink in de kabel gekomen. De vraag is nu wanneer die eerste groene buitenschoolse opvang in Hengelo wel kan openen.

Het is hun grote droom. Een Groene BSO openen waar kinderen na schooltijd lekker buiten kunnen spelen. Waar ze buiten slootje kunnen springen, tikkertje doen in het bos en samen beestjes gaan zoeken. Lekker buiten zijn en spelen en leren in de natuur, hartstikke tof toch?

Erwin en zijn partner Debby hadden de locatie al gevonden. Dachten ze. Want ze kunnen misschien tóch geen gebruik maken van het gebouw aan het Bartelinkslaantje. “Het is onduidelijk of we de binnen-locatie die we op het oog hadden wel kunnen gaan gebruiken”, zegt Debby.

Maanden wachten

De hoofdhuurder van het gebouw kan namelijk nog niet zeggen of  Debby en Erwin het gebouw mogen huren voor hun BSO. In het gunstige geval kunnen ze pas over enkele maanden van start. En het zou zelfs nog langer kunnen duren.

Het is dus zeker dat hun BSO deze maand niet open gaat. En of het over een tijdje wel kan? Dat is nog maar de vraag. Als het niet kan in dit pand, dan hopen ze een andere locatie te vinden. “Want we blijven hopen dat we dit mooie plan tot uitvoer kunnen gaan brengen.”

Er is interesse, want ze hebben al serieuze aanmeldingen van ouders die hun kind naar BSO Buiten Zijn willen brengen.

Geschikte locatie

Debby hoopt dat iemand een geschikte locatie weet of heeft in de buurt van basisschool De Schothorst. “Een locatie waar we na schooltijd even iets kunnen drinken en waar we superleuke binnen-activiteiten kunnen doen als het weer het niet toelaat om buiten te zijn.”

Wordt dus vervolgd!

Het eerdere verhaal lees je hier:

Groene BSO

Slootje springen en rennen in het bos; Hengelo krijgt eerste Groene BSO

Grote kans dat we binnenkort een Groene BSO krijgen in Hengelo! Terwijl jij nog aan het werk bent, v...

Meer over

Nieuws

adv.