Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit historische pand wordt verbouwd (en je kunt er steeds meer leuke dingen doen)

Door Miranda Nijland 17 februari 2020

Het nieuwe jaar 2020 is voor Museum Hengelo aan de Beekstraat een jaar van verandering. De vrijwilligers van het Museum zijn dit jaar met maar liefst 3 projecten bezig. Wij zetten ze voor je op een rij.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

1. Vernieuwingen in de museumkamers

Vrijwilliger Gerrit ter Welle vertelt ons dat de verschillende kamers in het museum worden aangepast. “We gaan ze beter op elkaar afstemmen”, vertelt Gerrit. De vrijwilligers streven er naar om de kamers aantrekkelijker te maken en waar mogelijk te voorzien van interactieve schermen.” Ook is het de bedoeling dat Museum Hengelo straks interactiever wordt. “Kinderen nu tijdens rondleidingen voor scholen bijvoorbeeld al handmatig koffie malen of voelen hoe zwaar een bomscherf is”, vertelt Gerrit. “We zouden graag zien dat kinderen hier straks nog meer kunnen ervaren.” Zo heeft Gerrit bijvoorbeeld een Power Point presentatie gemaakt. Het leuke van deze presentatie is dat kinderen zich op school al een beetje kunnen voorbereiden op het museumbezoek door bijvoorbeeld opdrachten over voorwerpen in het museum te maken. Deze voorwerpen zien ze vervolgens terug in het museum. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om kleding van vroeger te dragen en daarvan mogen ze dan een selfie maken.

2. Kennis- en informatiecentrum

De zaal beneden wordt het nieuwe kennis- en informatiecentrum. Wil je nu wat meer weten over oude foto’s (ze hebben er maar liefst 50.000) dan moet je nu met een smalle trap naar boven. Na de verbouwing kun je straks in de Van Leenzaal achter een computer zitten en informatie zoeken over oud Hengelo. Je kunt dan gelijk met je vragen terecht bij de vrijwilligers. De Van Leenzaal werd eerder gebruikt voor tentoonstellingen.

3. Nieuwe entree/receptie

Museum Hengelo zoekt speurneuzen

De laatste maar ook een ingrijpende verandering is dat het museum een nieuwe entree/receptie krijgt. Dat betekent dat je tussen 30 maart en 12 april het museum niet kan bezoeken. “Bezoekers die nu bij ons binnenkomen zijn veelal geneigd gelijk rechtsom te lopen. De bedoeling is eigenlijk dat ze eerst langs de receptie komen, daarom verplaatsen we de balie meer naar voren en naar rechts, zodat bezoekers dit eerder zien. Het kan even niet anders dan dat we daarvoor wel even twee weken moeten sluiten.”

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.