Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er gebeuren met de Bataafse Kamp

Door Majorie Nijbroek 24 mei 2019

Het heeft even geduurd voor duidelijk werd wat er gaat gebeuren met de Bataafse Kamp. Maar die duidelijkheid is er nu. Vandaag heeft de gemeente de plannen voor de voormalige middelbare school aan de rand van Hengelo bekend gemaakt. In het gebouw komen 38 koopwoningen.

De Bataafse Kamp is gebouwd in 1954. De laatste scholieren van de Spindel hebben vorig jaar het 6000 vierkante meter grote gebouw verlaten. Momenteel hebben Hengelose kunstenaars er ateliers ingericht.

Wederopbouw gebouw

Het is een typisch wederopbouw gebouw en juist die wederopbouwelementen maken het gebouw zo bijzonder. De wandschildering, maar ook de tegeltjes van 10 bij 10 centimeter in de gangen. Ook zijn de originele glas-in-lood ramen nog zichtbaar. De gemeente laat weten dat de ‘mooie kenmerken van het gebouw behouden blijven’.

De plannen

Het pand wordt getransformeerd tot een ‘aansprekend object, met grote raampartijen en balkons’, horen we. Wat we kunnen verwachten: in de school komen 38 koopwoningen. Het gaat om woningen in het hogere segment, want het aanbod voor dit segment is beperkt op de Hengelose woningmarkt. Het gaat om verschillende types woningen. Je kunt straks wonen in een maisonnette, loftwoning, appartement of penthouse.

Voor de bewoners komen er rondom het pand privé buitenruimtes. Dan moet je denken aan een terras, balkon of wintertuin.

Op het terrein komen zo’n 40 openbare parkeerplekken.

Park wordt opgeknapt

Ook het park krijgt een opknapbeurt. Er worden kleurrijke vlakken met natuurlijke beplanting aangelegd. De vijver wordt opgeknapt, ook het waterorgel krijgt een plek in de vijver. Verder blijft er veel gras en worden lange banken in het park en bij de vijver geplaatst.

Kunstwerken

In het park staan verschillende kunstwerken. Die worden opgeknapt en komen dan terug in het park. Misschien komen er zelfs nog kunstwerken bij.

Onderdoorgang

Aan de kant van de Drienerstraat komt een onderdoorgang naar het park en het openbaar groen rondom het parkeerterrein aan de Drienerstraat wordt aangepakt.

foto: combinatie Nijhuis Bouw BV - HK2
foto: combinatie Nijhuis Bouw BV - HK2

Het plan van de combinatie Nijhuis Bouw BV – HK2 zorgt voor een fraaie entree naar de binnenstad vanaf de Enschedesestraat.

We moeten nog wel even geduld hebben. De woningen gaan naar verwachting in 2020 in de verkoop. Zie jij jezelf wel wonen in deze voormalige school? Dan kun je dat wel binnenkort al melden via de website www.woneninbataafsekamp.nl.

Eerder schreven we dit verhaal over de Bataafse Kamp:

Wonen in je oude school? Bataafse Kamp in de verkoop

Waarschijnlijk heb je het al gehoord: de gemeente zet de Bataafse Kamp in de verkoop. Wie weet kun j...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.