Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze speciaalzaak in koffie en thee gaat binnenkort verhuizen

Door Miranda Nijland 13 oktober 2020

Supermooi nieuws voor ondernemer Bas Meester van Meesterlijke Koffie & Thee. Over twee weken verhuist hij met zijn zaak naar het oude pand van Proefwerck op de hoek Drienerstraat/Smutsstraat. Vanaf 29 oktober moet je dus voor die heerlijke kop Meesterlijke koffie (en meesterlijk gebak) iets verderop in de straat aan de overkant zijn!

Bas en zijn vrouw Imke maakten in 2012 hun droom waar: het openen van een eigen speciaalzaak in koffie en thee. De naam, gekozen vanuit de achternaam, geeft duidelijk weer wat ze willen uitdragen: meesterschap. Bas stond meerdere keren met zijn koffie in de Top 10 van de AD Koffietest en behoort daarmee tot de beste tien koffiezaken van Nederland.

Perfectionist

Als je wel eens koffie drinkt bij Meesterlijke Koffie & Thee weet je vast dat Bas zijn zaak in de afgelopen jaren al meerdere keren heeft verbouwd. “Ik ben een perfectionist en wil graag dat het er hier altijd strak uitziet”, vertelt hij. “Dat heeft denk ik ook wel bijgedragen aan het succes. En als ik een idee heb, wil ik daar graag gelijk werk van maken.”

‘Het probleem zit ‘m vooral in alles achter de schermen. Daar heb ik te weinig ruimte’

Zo ook de kans die nu op zijn pad kwam. “Of het pand van ’t Proefwerk niets iets voor mij was, werd me gevraagd. Ik moest daar wel even over nadenken, want het is best een stap. Maar aan de andere kant, het is zo’n mooi pand en daar kunnen we alles veel ruimer opzetten. Ik kan nu maar met maximaal drie mensen in de winkel werken. Maar het probleem zit ‘m vooral in alles achter de schermen. Daar heb ik te weinig ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.”

Of hij het nieuwe pand gaat verbouwen? “Het pand is juist heel authentiek en mooi zoals het nu is. We gaan het met name opfrissen. De vloer blijf erin, die maken we goed schoon en ook de wand met de oude stenen blijft.”

Gesteund gevoeld

Hoewel hij erg uitkijkt naar de opening op de nieuwe locatie, vindt hij het ook best moeilijk om de deuren van zijn huidige pand definitief dicht te doen. “Ik heb me hier altijd gesteund gevoeld. Mensen als Bert en Marianne Fox hebben me heel erg geholpen evenals Oscar Dragt. En ik heb voor deze stap veel steun aan Richard van den Hoeven om andere dromen ook waar te maken. Daar is de ruimte ook naar”, vertelt hij enthousiast. “Richard denkt daar heel erg in mee.” Er liggen inmiddels een aantal mooie ideeën op tafel.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Marieke Dijkhof

 

Nieuwe wegen inslaan

Door de coronamaatregelen moesten veel ondernemers het afgelopen half jaar nieuwe dingen bedenken om inkomsten te blijven genereren. Ook Bas moest snel schakelen. “Het horeca-gedeelte hier in de zaak moest vanaf half maart natuurlijk dicht. Op een gegeven moment kwam mijn zoon binnen met een koksmuts op en toen dacht ik ‘dat is het’. Ik ga mini-meesters (taarten in de vorm van cupcakes) maken, want een punt taart bij je coffee to go is voor klanten lastig om mee te nemen. En dat sloeg aan.” Ook de Moederdag High Tea box werd een groot succes. “De box was al snel uitverkocht. Maar ook toen liep ik er tegenaan dat ik voor dit soort initiatieven te weinig koelruimte/werkruimte heb.”

Straks heeft Bas een winkel, een grote keuken en een grote ruimte tot zijn beschikking. Daarnaast is er nog een binnentuin. Het voorste deel aan de Drienerstraat wordt de winkel, waar je straks onder meer de Hengeler Blend koffie, heel veel soorten lekkere thee, Visser bonbons en het meesterlijke (glutenvrije) gebak kan kopen. “Ik zal in de loop der tijd ook het aanbod uitbouwen. In januari wil ik nog iets nieuws lanceren, maar wat dát is hou ik nog even geheim.”

Meesterlijke is alleen op koopzondag 25 oktober en op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober gesloten. Op donderdag 29 oktober opent de nieuwe zaak aan de Drienerstraat.


Meer over Meesterlijke Koffie en Thee ontdekken?

Meesterlijke Koffie en Thee speciaalzaken

Gesloten10:00 - 21:00

Drienerstraat 28, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.