Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Hengelose initiatieven en projecten krijgen geld van het lokale goede doelenfonds

Door Majorie Nijbroek 4 december 2019

Ben je betrokken bij een project dat ‘maatschappelijk gezien van betekenis’ is voor Hengelo of wil je een leuk evenement opzetten? Altijd goed, het zorgt voor reuring in de stad! En weet je dat je misschien geld kunt krijgen om dat evenement of project uit te kunnen voeren? Je kunt een aanvraag indienen bij het Lokaal Fonds Hengelo. Dat is het lokale goede doelenfonds. Iedere maand beoordeelt het bestuur de aanvragen die zijn binnengekomen. We zetten voor je op een rij welke initiatieven deze maand geld hebben gekregen en waarvoor.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

SamenUit

foto: SamenUit

We hebben in Hengelo de club SamenUit. Dat is een soort reisbureau dat uitstapjes regelt voor ouderen die dat zelf niet meer kunnen. Het doel: ouderen uit hun isolement  halen en zo eenzaamheid te bestrijden. Door ze in contact te brengen en een leuk dagje uit te bezorgen, vergroot je hun sociale netwerk. Om dit te kunnen realiseren, heeft SamenUit een aanvraag gedaan voor een financiële bijdrage om een ‘nieuwe’ bus te kopen. Eén van de bussen voldoet binnenkort niet meer, daarom is een andere bus  nodig.

Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI

Auni-Toernooi
foto: facebook Auni-Toernooi

Je kent het Auni-zaalvoetbaltoernooi vast wel. Elk jaar aan het einde van het jaar (dit jaar op 29 december) houdt de Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport Auni dit multiculturele voetbaltoernooi. Het toernooi is uniek in z’n soort doordat jongeren van veel verschillende etniciteiten meedoen. Sport is de verbindende factor. Om het toernooi te kunnen organiseren, heeft de stichting een beroep gedaan op het Lokaal Fonds Hengelo. En met succes!

Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad

De sinterklaasintocht in Hengelo is altijd een groot spektakel en ook op 16 november stroomde ons centrum weer vol met duizenden mensen om Sinterklaas en zijn pieten een warm welkom te geven. Heb je de mooie pakken van de pieten gezien? De pietenpakken werden altijd gehuurd, maar dankzij een bijdrage van het Lokaal Fonds Hengelo heeft de Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad zelf pietenpakken kunnen aanschaffen.

Twents Jeugd Symfonie Orkest

foto: Twents Jeugd Symfonie Orkest

In verband met 75 jaar bevrijding wil het Twents Jeugd Symfonie Orkest een Bevrijdingsconcert organiseren bedoeld voor alle Hengeloërs. Je kunt de datum alvast in je agenda schrijven: zaterdag 28 maart 2020. Het wordt een muzikaal programma verzorgd en gespeeld door jonge talentvolle musici samen met een groot jongerenkoor, verteller en kunstenaar. Een mooi en vernieuwend initiatief dankzij de samenwerking van verschillende partijen, vindt het lokale goede doelenfonds. Daarom krijgt het TJSO een bijdrage om het evenement te kunnen organiseren.

Theater Kamak

kamak
foto: TC Tubantia

We hebben in Hengelo Theater KamaK. Het is een theatergezelschap van enthousiaste acteurs, professionals en een grote groep vrijwilligers. De acteurs zijn mensen met een verstandelijke beperking. De acteurs zijn met een te gek nieuw project bezig: het instuderen van de doldwaze revue ‘Roept u maar!’ Lokaal Fonds Hengelo heeft de aanvraag voor een bijdrage van de theatergroep ontvangen en het antwoord heeft niet lang op zich laten wachten: een dikverdiende ja. En dus staat KamaK over een tijdje – de voorstellingen zijn in februari en maart 2020 – weer op de bühne om ons te verrassen met een mooie nieuwe voorstelling.

Koor Kanaljerood

foto: Kanaljerood

Ook het koor Kanaljerood weet waarvoor het repeteert: voor het 40-jarig jubileum in 2020. Het koor trakteert je dan op de jubileumshow ‘Een voorstelling met een strik erom’. Projectkoor Kanaljerood zingt over actuele situaties met een maatschappelijke betrokkenheid. Over aankomende veranderingen in de samenleving, een kritische blik op de ontwikkeling in Hengelo, Twente, ons land, in Europa en de wereld.

Voedselbank Midden Twente

Nog zo’n mooi initiatief dat een geldbedrag van Lokaal Fonds Hengelo krijgt: de Voedselbank Midden Twente. De cliënten krijgen iets lekker voor Kerst.

donatie aan Voedselbank

Super! Tasche Mode schenkt kinderkleding aan Voedselbank

Zoals je misschien wel weet is Tasche Mode gestopt met de verkoop van kinderkleding. De modezaak had...
curlingtoernooi

Gezellig avondje curlen en je steunt er meteen de Voedselbank mee

Een gezellig avondje uit met je collega's en daarmee ook nog eens het goede doel steunen. Klinkt goe...

De Slinger/MatchMakers

De Slingerbeurs, zorg dat je er bij bent.De 12e Slingerbeurs wordt gehouden op vrijdag 13 maart 2020 van 14:30 uur tot…

Posted by De Slinger Hengelo on Saturday, 23 November 2019

 

Complexere vragen of grotere klussen vereisen de inzet van en samenwerking tussen meerdere aanbieders. Dan komen de MatchMakers van De Slinger in beeld. Zij doen een beroep op het omvangrijke netwerk van Hengelose bedrijven om tot oplossingen te komen. Een initiatief dat helemaal voldoet aan het criterium ‘maatschappelijk van belang voor Hengelo’. En dus ook groen licht voor deze aanvraag.

Lees ook:

scouting

Money money! Deze Hengelose initiatieven en projecten krijgen geld

Ga je een evenement organiseren of heb je een project bedacht dat 'maatschappelijk gezien van beteke...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.