Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze evenementen gaan niet door vanwege nieuwe coronamaatregelen

Door Majorie Nijbroek 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Hengelo worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Hengelo niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Koningsdag

Geen kleedjesmarkt, Hengelo Sportstad en muziek op 27 april. Eerder vandaag schreven we al dat de Hengelose Oranje Vereniging met de voorbereidingen voor Koningsdag 2020 is gestopt. “Het is niet anders, veiligheid gaat voor alles”, reageert woordvoerder Eddon Janssen.

Oranjekermis

Nu gaat er niet alleen een streep door Koningsdag, maar ook door de 75ste Oranjekermis.

Halve Marathon

De 48ste editie van de Halve Marathon op zondag 5 april werd vorige week al afgelast.

Boekenmarkt Tuindorp

Ook een fijn evenement dat bij velen omcirkeld stond op de kalender : de boekenmarkt in Tuindorp. Die komt er later dit jaar ook niet, in 2021 is de volgende boekenmarkt.

Esreinmarkt

Op 19 april zou de Esreinmarkt zijn, zoals je vast weet een evenement dat duizenden mensen trekt. De organisatie kiest voor een verplaatsing van het evenement. ‘We zullen op zoek gaan naar een geschikte datum, hopende dat het dan allemaal voorbij is.’

BAM! Festival

Nog zo’n evenement waarvan het erg jammer is dat er een streep doorgaat: het jaarlijkse BAM! Festival. Door veel Hengeloërs omschreven als het tofste evenement van het jaar. De organisatie was volop bezig met de voorbereidingen en maakte nog maar een dag geleden een nieuwe naam bekend. VOF De Kunst – bekend van de aanstekelijke hits Een kopje koffie en Suzanne – zou 30 mei optreden in het Prins Bernhardplantsoen. Maar helaas, geen BAM! eind mei in het park.

Bevrijdingsdag

Ook alle activiteiten in het kader van Bevrijdingsdag zijn afgelast. Geen Keep Them Rolling dus op 5 mei in de binnenstad. En er stonden tot en met mei meer activiteiten gepland rondom de herdenking en het vieren van 75 jaar bevrijding; van bevrijdingsconcert tot onthullen van Stolpersteine en films. Er gaat niets van door.

Reuring in de Stad

Ook door 150 jaar Reuring in de Stad gaat een streep. We kunnen op zaterdag 9 mei niet terug in de tijd en het historische leven herbeleven.

Wandel-4-Daagse

Jammer, maar we moeten het dit jaar ook doen zonder de Wandel-4-Daagse. De uitleg is helder: ‘We verwachten niet dat als op 1 juni de regels versoepeld worden we een week later al met ruim 5000 lopers op pad kunnen.” In 2021 is daarom de volgende wandelvierdaagse.

FBK Games

De FBK Games stonden voor 1 juni op de evenementenkalender. Ja, er is goed gekeken of dit grootste Nederlandse atletiekfestijn op een andere datum kan worden gehouden, nog in 2020.  Dat lukt niet. We moeten wachten tot volgend jaar (zondag 6 juni 2021) voor we de (inter)nationale atletiektoppers weer in actie kunnen zien in Hengelo.

Hengelose Wandel-4-Daagse

De organisatie van de Hengelose Wandel-4-daagse heeft besloten dat de editie van 2020 niet doorgaat. “We verwachten niet dat als op 1 juni de regels versoepeld worden, we een week later al met ruim 5000 lopers op pad kunnen.” Het evenement is ook niet op een later moment, pas volgend jaar is er weer een Wandel-4-Daagse in Hengelo.

Korenfestival Amusing

De organisatie heeft de 15e editie – op 6 juni – geannuleerd. “Hoe zeer het ons ook spijt, maar de gezondheid van alle deelnemers en bezoekers vinden wij belangrijker”, reageert de organisatie. Pas volgend jaar is er weer een Korenfestival.

Kunstmarkt Hasselo

Ook Kunstmarkt Hasselo is door de coronacrisis afgelast. Het evenement stond gepland op 16 mei.

Alles over Hengelo en het coronavirus lees je in ons overzichtsartikel:

centrum Hengelo

Hengelo en het coronavirus: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus hebben we hier alle ontwikkelingen in Hengelo voor je ve...

adv.