Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze BN’er komt in september naar de bibliotheek

Door Miranda Nijland 21 augustus 2019

Misschien had je het al gehoord, de Hengelose bibliotheek viert in september het 100-jarig jubileum. Een van de gasten tijdens 100 jaar bibliotheek is Özcan Akyol. Hij wordt dinsdag 10 september geïnterviewd door journalist Theo Hakkert. Als je je snel aanmeldt, kun je nog een glimp van hem opvangen.

Özcan Akyol (35) is schrijver, columnist en opiniemaker. Hij werd bekend als schrijver van het boek Eus, maar was de afgelopen jaren steeds vaker een graag geziene gast in talkshows, zoals De Wereld Draait Door. Hij maakte ook de documentaireserie De neven van Eus en het tv-programma Eus in Medialand.

Half miljoen kijkers

In De neven van Eus reisde hij dwars door Turkije en ging hij met hulp van zijn familie op zoek naar het échte Turkije. Met succes. Zijn reportageserie trok wekelijks een half miljoen kijkers. Voor Eus in Medialand trok hij door het land en sprak mensen in alle lagen van de bevolking om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de mediakloof.

Laaggeletterdheid

Het gesprek met journalist Theo Hakkert gaat onder meer over het leven van Eus, zijn boeken, maar ook over laaggeletterdheid. Boekhandel Broekhuis is aanwezig om boeken te verkopen.

Het interview met Özcan is op dinsdag 10 september vanaf 20.00 uur in de bibliotheek aan de Beursstraat. Hier kun je kaarten bestellen (let op laatste kaarten)


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Vandaag gesloten

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

adv.