Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: de woning van Gerda is vanavond te zien in BinnensteBuiten

Door Miranda Nijland 20 januari 2020

Natuurlijk zijn we in Hengelo heel trots op onze monumentale Kasbah, het complex met paalwoningen in Groot Driene. Hoe leuk, de paalwoning van Gerda Minkjan is vanavond (maandag) te zien in het televisieprogramma BinnensteBuiten.

BinnensteBuiten is een programma van de KRO-NCRV over interieur, tuin, natuur, eten en drinken. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden op NPO2. In de afleveringen laten verschillende mensen hun bijzondere huis zien.

Kinderkamer

Vanavond kun je zien hoe de Hengelose Gerda Minkjan met veel plezier woont in haar paalwoning aan de groene rand van Hengelo. Gerda heeft haar woning ingericht met veelal tweedehands spullen. In haar slaapkamer heeft zij nog haar bijzondere trouwjurk hangen als herinnering. En omdat ze net oma is geworden heeft ze van een extra kamertje een vrolijke kinderkamer gemaakt.

Piet Blom bij het ontwerp voor de Kasbah. Foto: gemeentearchief Hengelo

Ben je nu zelf ook nieuwsgierig naar de Kasbah? Neem dan eens een kijkje in het Piet Blommuseum. Dit museum is zeven jaar geleden opgericht door enkele bewoners van de Kasbah. Begin februari is het 47 jaar geleden dat de sleutel werd uitgereikt aan de eerste bewoners. De Kasbah is sinds 2013 een gemeentelijk monument. De woningen zijn sociale huurwoningen van Welbions.

BinnensteBuiten, vanavond (maandag) om 18.45 uur op NPO 2.

Mysteries opgelost: Waarom woningen op palen?

Het blijft indrukwekkend. De Kasbah in Hengelo, wanneer zijn die woningen eigenlijk gebouwd en waaro...
Kasbah

Binnenkijken bij Manon in de Kasbah: ‘Ik voelde me hier gelijk thuis’

Een jaar in Australië, een half jaar in Spanje en voor haar studie interieurarchitectuur een tijd in...

Meer over

Nieuws

adv.