Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Nederlandse gasrekening ging omhoog, zo deed Hengelo het

Door Majorie Nijbroek 22 augustus 2019

Nederlanders hebben vorig jaar meer gas verstookt. Het gemiddelde gasverbruik per woning steeg met meer dan twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. Maar kijken we naar de Hengelose cijfers, dan zien we dat Hengelose huishoudens juist mínder gas hebben gebruikt.

In Hengelo geen stijging van iets meer dan twee procent, maar juist een afname; we hebben in Hengelo 1,5 procent minder gas verbruikt. Per huishouden gebruikten we in Hengelo vorig jaar gemiddeld 1.350 kuub gas over het hele jaar. Een jaar eerder was dat nog 1.370 kuub. Ter vergelijking: in het jaar 2010 gebruikten Hengeloërs nog 2.000 kuub als gevolg van een ijskoude winter.

De cijfers in beeld

Wat we afgelopen jaar gemiddeld aan stroom hebben verbruikt, ligt nog wel ietsje hoger dan het landelijk gemiddelde van 1.270 kubieke meter. Bekijk de cijfers van het CBS in het mooie kaartje van LocalFocus hieronder. De oranje gekleurde gemeenten hebben minder gas verbruikt en dat kleurtje heeft onze gemeente dus ook.

Elektriciteitsgebruik

Landelijk is het elektriciteitsgebruik in 2018 verder gedaald. Die daling is al een jaar of tien aan de gang. En Hengelo doe mee aan de trend. We zien dat vorig jaar landelijk gemiddeld 2790 kWh per woning is verbruikt. In 2010 was dat nog 3300 kWh.  Netbeheer Nederland heeft daar wel een verklaring voor. Het komt vooral doordat de huizen en elektrische apparaten steeds zuiniger worden.

We zitten in Hengelo op een verbruik van 2.830 kWh. Dat was een jaar eerder nog 2.970 kWh. En om te laten zien dat we echt met minder elektriciteit toekunnen in onze stad: in 2010 zaten we op een gemiddeld verbruik van  3.350 kWh.

Lees ook:

Hasseler Es

Cijfertjes! Hengelo telt meer inwoners dan een half jaar geleden

Het Centraal Bureau van Statistieken heeft weer eens gekeken naar inwonersaantallen. We kunnen al ve...
Stadhuis Hengelo

Ambtenaren terug naar de stad: zo wil gemeente parkeerdruk voorkomen

Als het werk aan het stadhuis en stadskantoor af is, verhuist de gemeentelijke organisatie terug naa...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.