Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag Ciara, hallo Dennis! Nieuwe storm (en wellicht een vlokje sneeuw) op komst

Door Majorie Nijbroek 11 februari 2020

Van Ciara naar Dennis: de volgende storm dient zich alweer aan. Ook komend weekend is er kans op stevige windstoten. En dan zijn we er nog niet, want volgens de voorspellingen zou er donderdag wel ’s wat sneeuw kunnen vallen.

Oké, eerst de storm. Tot en met donderdag blijft het onstuimig met geregeld winterse buien. Daarna wordt het even iets rustiger en schiet de temperatuur omhoog (lees: 12 graden in Hengelo zaterdag). Toch neemt in het weekend de kans op buien weer toe, met zondag waarschijnlijk storm Dennis.

Zware windstoten

De kans is groot dat we aankomende zondag met zware windstoten te maken krijgen. “Je moet uitgaan van een windsnelheid van 100 tot 120 kilometer per uur’’, zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza tegen het AD. Wel houdt hij een slag om de arm. De weermodellen kunnen de komende dagen namelijk nog veranderen. “Dennis gaat in ieder geval problemen veroorzaken in Groot-Brittannië en wellicht bij ons. Al lijkt hij op dit moment minder heftig te worden dan Ciara.”

Kans op sneeuw

Storm in Hengelo: check. Sneeuw? Misschien op donderdag, want vooral in het oosten en noordoosten is dan kans op winters weer. Het lijkt er in ieder geval op dat donderdag meer sneeuwvlokken gaan vallen dan de hele winter bij elkaar, meldt Tubantia. Vanuit het zuidwesten trekken donkere wolken het land in en naast regen is er ook kans op (natte) sneeuw. Het zal niet vriezen, maar het smelten van sneeuw zorgt ervoor dat de temperatuur gaat dalen. Zolang de sneeuw op de grond valt wordt de temperatuur vanzelf nul graden en blijft de sneeuw dus liggen. Wij zijn benieuwd!

storm

Storm Ciara in Hengelo: schade valt gelukkig mee

Ciara heeft zondag voor flink wat ellende gezorgd in ons land. Bij ons viel het gelukkig mee in verg...
storm

Stormschade of wateroverlast in Hengelo: wat doe je dan?

Het kan dit weekend flink tekeer gaan, want er wordt een fikse winterstorm voorspeld.  Zelfs eentje ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.