Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Hengelo

Door Carin Van der Meij 1 september 2020

Het RIVM meldt dat vier Hengeloërs afgelopen week positief zijn getest op het coronavirus. Vorige week ging het om zeven nieuwe besmettingen. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 26 augustus tot en met 1 september.

Coronabesmettingen in Hengelo

De vorige update van het RIVM was op dinsdag 25 augustus. Toen stond het aantal positief geteste Hengeloërs op 151. Een week eerder waren dat er 144. En op dinsdag 1 september staat de teller op 155 geregistreerde besmettingen, dus we praten over een lichte stijging (+4) in een week tijd. Twee van de vier nieuwe besmettingen zijn afgelopen dag geregistreerd. Afgelopen week zijn er geen inwoners in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van het coronavirus.

Grafiek

Onderstaande grafiek geeft het aantal registreerde besmettingen in Hengelo weer vanaf het begin (13 maart 2020) tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Hengelo zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Hengeloërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Hengeloërs die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de actuele stand van zaken in ons land? De afgelopen week zijn 3.597 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er negen meer dan vorige week.

Van alle mensen die zich deze week hebben laten testen – dat zijn er ruim 163.000 – is 2,2 procent positief getest op corona. Vorige week was dit 2,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 1 september om 19.00 uur weer een persconferentie over de huidige stand van zaken rondom het coronavirus. Mocht het gevolgen hebben voor Hengelo dan lees je er natuurlijk over op indebuurt.

Lees ook:

corona-app

Corona-app wordt getest in Twente: dit moet je erover weten

De CoronaMelder-app is sinds deze week voor iedereen te downloaden, maar nog niet in het hele land t...

Jan en Luma zaten tijdens winkelsluiting niet stil: ‘We zijn mondkapjes gaan maken en begonnen met een PostNL-punt’

In tijden van crisis ontstaan er toch creatieve ideeën. Zo ook bij Jan Eliya en zijn vrouw Luma van ...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer al langer verplicht, maar in Amsterdam en Rotterdam moet je ...

adv.