Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis je kleding ruilen en meer leuks tijdens het Circulair Festival

Door Majorie Nijbroek 8 oktober 2019

Van 10 tot en met 26 oktober is er een nieuw festival in Hengelo. Het heet het Twente Circulair Festival. Het klimaat verandert en we moeten er met ons allen voor zorgen dat de wereld leefbaar blijft. Het festival heeft een aantal echt leuke activiteiten. Een uitstapje naar een recyclingbedrijf bijvoorbeeld. En ook tof: gratis kleding ruilen met anderen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Wat houdt het in?

Het klimaat is aan het veranderen, daarmee vertellen we je niets nieuws. De aarde warmt op en dat heeft gevolgen voor milieu, klimaat en onze gezondheid. Hoe zijn deze ontwikkelingen om te draaien? Het Twente Circulair Festival laat op verschillende manieren zien hoe wij naar oplossingen zoeken, vinden en uitvoeren. Het festival begint op 10 oktober (Nationale Duurzaamheidsdag) en eindigt op 26 oktober (Nacht van de Nacht). De meeste activiteiten zijn in het Stork Paviljoen op de parkeerplaats van het ROC van Twente.

Kleding ruilen

Je kast hangt vol met kleding, maar veel kledingstukken draag je niet meer. Het zit niet lekker of je vindt het gewoon niet meer mooi. Herkenbaar? Op donderdag  24 oktober is er een kledingruilbeurs (19.30-22.00 uur) in het paviljoen. Met die broek en shirts die bij jou ongedragen in de kast hangen, kun je een ander misschien heel blij maken. En wie weet zie jij iets hangen op een kledingrek van een ander waar jij heel blij van wordt. Let op: alleen de eerste 15 mensen die zich opgeven, kunnen onderling kleding ruilen. Wil jij er bij zijn? Stuur dan een mail naar [email protected] en vermeldt je naam en de maten van de meegebrachte kledingstukken.

Iedere deelnemer neemt minimaal 15 (schone en gestreken) kledingstukken mee. Er is ook ruimte voor tassen, jassen, schoenen, laarzen, slippers, sjaals, mutsen, sieraden, make-up en andere ‘miskopen’.

Excursie

Hoe gaat recycling eigenlijk in zijn werk? Dat kun je zien als je mee gaat op excursie naar De Paauw recycling. Dat bedrijf zit in de haven van Hengelo. Op donderdag 17 oktober staat een uitstapje naar De Pauw recycling gepland en jij kunt mee als je wilt.

Kofferbakmarkt

Op zondag 20 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur, is er een kofferbakmarkt op het parkeerterrein van het ROC aan de Lansinkesweg 1 te Hengelo.  Kom met je auto, camperbus, bakfiets of een ander voertuig, leg een kleed neer en verkoop je eigen spulletjes waar je vanaf wilt. Je moet je wel even aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen naar: [email protected].

Plastic inzamelen

Tientallen leerlingen van basisscholen gaan ook op bezoek bij De Paauw recycling. Eerst gaan ze plastic inzamelen in Hengelo. Daarna gaan ze op excursie naar het recyclebedrijf en daar zien ze met eigen ogen hoe al dat plastic gerecycled wordt.

Energiecoach

Heb je vragen over het verduurzamen van je huis? Welbions zet al in op isolatie van woningen, plaatst zonnepanelen op daken en biedt de mogelijkheid tot elektrisch koken aan. Maar we moeten ook van het aardgas af. Wat is hierin de beste keuze en hoe gaan we dit met elkaar doen. En ook: wat vind jij als bewoner belangrijk, wat zou je anders doen en graag anders zien? Ook kun je (’s ochtends) kennismaken met een energiecoach, die je adviseert over je eigen woning.

Nacht van de Nacht

Afsluiter van het festival is de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober. In het Stork Paviljoen zijn lezingen die milieuvervuiling onder de aandacht brengen en je kunt een fototentoonstelling bekijken. Tussen 17.00 en 23.00 uur is er een programma.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het Twente Circulair Festival of het volledige programma bekijken? Check dan deze pagina.

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.