Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brutale dieven, terrasje pakken en meer Hengelo’s weekendnieuws

Door Majorie Nijbroek 2 juni 2020

Het lange en zonnige pinksterweekend is voorbij. Een dagje later dan je van ons gewend bent, kijken we toch nog even terug op het weekend waarin de horeca weer open mocht. En we hebben nog meer weekendnieuws voor je verzameld.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Op Tweede Pinksterdag klokslag 12.00 uur ging de horeca weer open. We kunnen weer naar het restaurant en een terrasje pakken. Geholpen door het zonnige weer was het gezellig druk in de binnenstad.

De terrassen in Hengelo zijn weer open en zo ziet dat eruit

Ze hebben er lang naar uitgekeken. Klokslag 12.00 uur was een fijn moment voor de Hengelose horeca. ...

Landelijk in het nieuws

Still uit video van NU.nl

Hengelo haalde maandag 1 juni het landelijke nieuws. Ook NU.nl had uiteraard een item over het opengaan van de horeca en zette een nieuwsvideo online die is opgenomen in de Hengelose binnenstad. Het filmpje laat zien hoe de terrassen volstroomden na 12.00 uur.

Laat de eendjes met rust

De afgelopen weken moest de brandweer meerdere keren in actie komen om eendjes te bevrijden die vast waren komen te zitten in de beek langs Laan Hart van Zuid en het Industrieplein. Hartstikke zielig natuurlijk voor die kleintjes! De gemeente kijkt of de roosters aangepast kunnen worden. Tot die tijd is het verzoek om de eendjes met rust te laten. “Want hoe schattig ook: de kleine beestjes worden angstig en opgejaagd en zoeken vervolgens beschutting die ze in de duikers van de beek denken te vinden. Met alle gevolgen van dien.”

Brutale dieven

Een vriendelijk verzoek aan deze heren: komen jullie de 8 Lacoste polo's nog even betalen? Zou fijn zijn…PS alle tips zijn welkom en mede-ondernemers in Hengelo en omstreken: wees gewaarschuwd! #winkeldiefstal #busted

Posted by Baum Sport by Milo on Friday, 29 May 2020

 

Baum Sport by Milo heeft een filmpje online gezet van een brutale diefstal. De dieven nemen acht polo’s mee zonder te betalen. ‘PS alle tips zijn welkom en mede-ondernemers in Hengelo en omstreken: wees gewaarschuwd!’, staat er bij de post op Facebook.

Warenmarkt volledig voetgangersgebied

Archieffoto van de warenmarkt.

Om te zorgen dat iedereen op de markt voldoende afstand kan houden, heeft de gemeente een nieuwe maatregel genomen. De warenmarkt is sinds afgelopen zaterdag alleen nog voor voetgangers beschikbaar. Dat betekent dat je fietsen buiten het marktterrein moet stallen. De bewaakte fietsenstallingen (bij de Beurs en Kloosterhof) zijn weer geopend.

Ook zijn er vier extra fietsenstallingen gecreëerd:

  • bij De Toren/Merlijn
  • in de Brinkstraat
  •  in de Beekstraat
  •  en in de Willemstraat

Verkeersregelaars wijzen marktbezoekers de komende tijd op de nieuwe maatregel.

Autovrije binnenstad

Hengelo heeft een autovrij centrum, maar dat zou je de afgelopen maanden niet altijd zeggen.  Vanwege het coronavirus was het rustiger in de stad. Veel ondernemers hebben onderhoud gepleegd en geklust aan de zaak. Daarom kon je wat meer auto’s en busjes in het winkelgebied zien. Nu de terrassen vanaf 1 juni weer open zijn, is het drukker in de binnenstad. Het centrum wordt daarom weer autovrij gebied. De boa’s en toezichthouders gaan handhaven, ook gaan de Hengeloërtjes (paaltjes) weer omhoog. 

Laden en lossen in het centrum mag tussen 7.00 en 12.00 uur. Moet je toch buiten deze tijden met een voertuig in het centrum zijn? Vraag dan een ontheffing aan.

Tuindorpbad is open

Met het water, 19 graden, was het geen straf om weer in het bad te duiken! Coronaregels zijn leidend voor het gebruik. Het was een goed begin met de positieve insteek van iedereen👍!

Posted by Tuindorpbad Hengelo on Monday, 1 June 2020

 

Het Tuindorpbad is op Tweede Pinksterdag geopend. Vanzelfsprekend mochten de IJsberen als eerste het water in. Dat is een vaste groep 65-plussers die bijna elke ochtend komt zwemmen. En dat water heeft een lekkere temperatuur: 19 graden. Geen straf dus om er lekker in te springen. Er is plek voor maximaal 30 gasten en vol is vol.

Wonen in Tuindorp 't Lansink

Zwemmen in het Tuindorpbad: zo gaat dat vanaf 1 juni

Het Twentebad is weer (gedeeltelijk) open. Als je een duik wilt nemen in het Tuindorpbad moet je nog...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.