Brand in Hengelo, 395 matches op de Slingerbeurs en wat je nog meer hebt gemist

Door Miranda Nijland 12 maart 2018

Jij wilt natuurlijk zo goed mogelijk up-to-date blijven over wat er allemaal gebeurt in de buurt. Misschien was je weg en heb je wat gemist. Daarom hebben we wat gebeurtenissen van afgelopen weekend voor je op een rij gezet. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Man (47) uit Hengelo zwaargewond

politieauto
foto: ANP

Een 47-jarige Hengeloër is vrijdag rond 13.10 uur zwaargewond geraakt bij een frontale botsing op de B67 tussen het Duitse Bocholt en Isselburg. De Hengeloër kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed hij frontaal op een auto uit de tegemoetkomende richting. Door de kracht van de botsing werd hij uit zijn auto geslingerd. De man is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een 37-jarige vrouw uit Emmerich werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Zij zat in de auto die uit tegemoetkomende richting kwam.

Handen uit de mouwen voor NLDoet

Foto: Twitter

Misschien heb jij zaterdag ook wel een steentje bijgedragen? Vele vrijwilligers staken zaterdag en/of zondag hun handen uit de mouwen voor NLDoet. Bij woon- en zorgcentrum Backenhagen werden de bloemetjes buiten gezet. Vele potten werden weer opgevuld. Ook kregen de rolstoelen een schoonmaakbeurt.

Tiende Slingerbeurs groot succes

395 matches voor een waarde van € 180.000. De tiende Slingerbeurs in de Gieterij van het ROC was weer een groot succes. De 90 aanbiedende bedrijven hebben met 110 vragers 395 matches gemaakt. Als een soort makelaar verbindt De Slinger het hele jaar door bedrijven die mankracht of uren aanbieden aan lokale non-profit organisaties met een vraag. Zij maken matches met gesloten beurs. Doel is het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid. Eens per jaar gebeurt dat live op de Slingerbeurs. Ook dit jaar had zich een groot aantal deelnemers ingeschreven.

Taxatiedag bij Het Goed

Deed jij ooit een bijzondere vondst of zoek je iets bijzonders? Zaterdag was er een veiling- en taxatiedag bij Het Goed Hengelo. De veiling begon ’s ochtends en aan het begin van de middag kon je je spullen laten taxeren door Marcel Brouwer.

Het was een geslaagde veiling.

Posted by Het Goed Hengelo on Saturday, 10 March 2018

Brand in lift appartementencomplex

foto: ANP

Misschien heb je de sirenes wel gehoord. De hulpdiensten zijn vanmorgen rond 06.00 uur uitgerukt voor een melding van een brand aan de Oldenzaalsestraat. Ter plaatse bleek er mogelijk sprake van een brand in de lift. De brandweer heeft de situatie gecontroleerd en geventileerd. De brandweer heeft de ruimte geventileerd. De oorzaak van de brandlucht is nog onduidelijk. De Oldenzaalsestraat werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws