Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BAM! Festival gaat naar 2021 en dit is de nieuwe datum

Door Majorie Nijbroek 24 maart 2020

Natúúrlijk is er begrip. Heel veel begrip. Maar ook wel wat teleurstelling nu zeker is dat ook het BAM! Festival niet door kan gaan.

De organisatie van BAM! heeft het nieuws over het coronavirus afgelopen tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Maandagavond kondigde de overheid aan dat er tot 1 juni 2020 een verbod komt op evenementen tot 1 juni 2020. Het BAM! Festival zou op 30 mei zijn, “en helaas betekent dit dat het BAM! Festival dit jaar niet door zal gaan”, laat de organisatie in een reactie weten.

Op volle toeren

Er is de afgelopen maanden al veel werk verzet. Programmering, productie en organisatie draaiden al op volle toeren. “Zo waren The Church, VOF de Kunst en Indian Askin al bevestigd. Artiesten die wij dolgraag op ons festival hadden willen zien.”

Uiteraard is er begrip. “De gezondheid van onze vrijwilligers, partners en relaties staat zonder meer voorop. We kunnen daarom niet anders dan begrip hebben voor de keuze van de overheid.”

Later in het jaar?

En de vraag die velen zich al hebben gesteld: is het verplaatsen van het BAM! Festival naar een later moment een optie?  Nee dus, horen we. “Ons festival draait volledig op vrijwilligers die naast BAM! een eigen baan hebben. Daarnaast wordt verplaatsing met oog op de drukke evenementenagenda een te grote uitdaging.”

Nieuwe datum

En dat betekent dat het volgens velen leukste festival van Hengelo dit jaar zeker niet doorgaat. Maar wel is de datum voor de volgende BAM! bekend. Noteer maar vast: het volgende BAM! Festival is op 29 mei 2021!

Lees ook:

BAM! Festival

Deze evenementen gaan niet door vanwege nieuwe coronamaatregelen

Alle evenementen en samenkomsten in Hengelo worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honde...

Meer over

Nieuws

adv.