April doet wat ‘ie wil: het wordt koud later deze week in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 8 april 2019

Mán, wat schijnt het zonnetje al een paar dagen heerlijk boven Hengelo. Heb jij dit weekend ook heerlijk op het terras gehangen? Of ga je vanmiddag lekker van de zon genieten? In dat geval: neem het er flink van, want de temperaturen dalen de komende week (tot zondag 14 april) behoorlijk.

Vóór die temperatuurdaling is het nog even genieten van de warmte. Vandaag wordt het vijftien tot twintig graden, morgen een graad of vijftien. Dat is warmer dan de gemiddelde temperatuur voor de tijd van het jaar (zo’n elf tot dertien graden).

Onder de tien graden

Maar daarna wordt het weer afzien, lezen we op de website van het AD. “Vrijdag en zaterdag gaan we nergens in het land de tien graden halen”, voorspelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. “Dat komt door een noordoostenwind.”

Nachtvorst

Door de aanvoer van koelere lucht is het niet alleen overdag een stuk kouder. Er is zelfs kans op nachtvorst, waarschuwt Raymond. “Als je druk in de weer bent geweest in de tuin, is het verstandig om je jonge plantjes te beschermen.”

Het weer in Hengelo

En zo ziet de weervoorspelling van de komende week eruit in Hengelo. Het kwik kan eind deze week zelfs een graadje (of 2) onder de 0 zakken, brrrr. Dat betekent ook dat het vrijdag tijdens de Koningsspelen best frisjes wordt!

weerbericht
bron: Weeronline

Meer over

Nieuws Weer

adv.