Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steun voor Maurice en Eva na woningbrand

Door Miranda Nijland 24 juli 2019

Vrienden van Maurice en Eva hebben een actie voor het stel op touw gezet na de woningbrand afgelopen zaterdagochtend in hun flat in de Hengelose Es. Inmiddels is al 2.012,50 opgehaald voor het stel.

Je hebt het vast al gehoord of gelezen. Afgelopen zaterdagochtend rond 05.00 uur heeft er een flinke brand gewoed in een appartement aan de Jan Wiegerstraat in de Hengelose Es. Het gaat om de woning van de Hengeloërs Maurice en Eva.

Maurice en Eva konden gelukkig zelf op tijd te ontsnappen en maakten ook op tijd hun buren wakker. De Twentsche Courant Tubantia meldde zaterdagmiddag dat er twijfel schijnt te zijn over de werking van de rookmelders in het gebouw. Van de meubels van Maurice en Eva en van hun kleren is nog maar weinig over.

Flinke schade

Aangezien Maurice en Eva niet verzekerd waren voor brandschade, hebben zij naast de emotionele schade ook een behoorlijke materiële schade opgelopen. Vrienden van het stel schrijven op hun actiepagina: “Ze zijn in één klap alles kwijt en dit wens je niemand toe! Laten we ervoor zorgen dat zij er niet alleen voor staan door samen voldoende geld bij elkaar te halen, zodat Maurice en Eva straks hun nieuwe woonplek kunnen inrichten.”

Hoe kun je doneren?

Doneren kan vanaf 10 euro. Het geld gaat direct naar de gezamenlijke rekening van Maurice en Eva, zo is op de actiepagina te lezen.

Lees ook:

brandweer

Brand in flat Hengelose Es

Een grote brand heeft vanochtend rond 05.00 uur gewoed op de vijfde verdieping van een flat aan de J...

adv.