Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal tienermoeders neemt af in Nederland: zo zit dat in Hengelo

Door Carin Van der Meij 21 oktober 2020

Het aantal tienermoeders in Nederland daalt, blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari van dit jaar stond de teller op ruim 1.600 moeders van 19 jaar of jonger. Hoeveel van hen komen uit Hengelo? En is het aantal Hengelose tienermoeders ook gedaald? Dit zijn de cijfers.

Het aantal jonge moeders in Nederland is vorig jaar gedaald met zo’n acht procent. Er is al een langere tijd een daling in het aantal tienerzwangerschappen. Zo waren er tien jaar geleden nog bijna dubbel zoveel moeders van 19 jaar of jonger.

Tienermoeders in Hengelo

Op 1 januari 2020 telde Hengelo 6 tienermoeders. Dat komt neer op 2,4 moeders per duizend meisjes (van 15 t/m 19 jaar oud). Pakken we de cijfers van een jaar eerder erbij, dan zien we dat het er toen (1 januari 2019) 7 waren.

Op het kaartje kun je zien dat Almelo (11) en Enschede (22) meer jonge moeders tellen. Borne, Dinkelland en Tubbergen zijn grijs gekleurd en tellen (op 1 januari 2020) 0 tienermoeders.

In kaart

Bekijk in onderstaande kaart het aantal tienermoeders per gemeente.

Tekst loopt door onder kaart.

Oorzaken van daling

Hoe kan het dat het aantal tienermoeders daalt? Kenniscentrum Rutgers deed onderzoek naar de achtergronden van tienerzwangerschappen. Zij kwamen tot de conclusie dat het helpt dat in Nederland een lange traditie is van seksuele voorlichting en meisjes goede toegang hebben tot anticonceptie.

Lees ook:

zwanger

Bij deze winkels in Hengelo krijg je gratis babyspullen als aanstaande ouders

Als aanstaande ouder kom je er al snel achter: dit kost behoorlijk wat centen. Een kinderwagen, comm...
babynamen

Dit zijn de populairste babynamen in Hengelo van 1970 tot nu

Heet jij Martijn, Marloes, Jeroen, Tom of Sanne? Dan ben jij in Hengelo zeker niet de enige. Deze vi...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.